Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Šibeniku

39

kupujmo-hrvatsko-midi10Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u srijedu, 27. lipnja, na Poljanama u Šibeniku od 18 do 22 sata, priopćeno je danas iz Hrvatske gospodarske komore.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će niz hrvatskih tvrtki, odnosno poduzetnika, a akcije će posjetiti zamjenici župana Zoran Smolić i Mirko Rašković te mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ima za cilj da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi te im se dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” dosad je dobio 231 proizvod, dok znak “Izvorno hrvatsko” nose 122 proizvoda, priopćeno je iz HGK.

U sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava se i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku.

“Pozivamo građane da nam se pridruže u Šibeniku i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Trenutna tržišna situacija zahtjeva više nego ikada poticaj za kupnjom domaćih kvalitetnih proizvoda. Proteklih su godina građani iskazali izniman interes za akcije ‘Kupujmo hrvatsko’ i ‘Vrijedne ruke’ što daje poticaj HGK za daljnji razvitak i unaprjeđenje ovih akcija na zadovoljstvo proizvođača, kupaca kao i svih građana koji u njoj sudjeluju”, rekla je koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko” i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša Martulaš.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here