Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Vinkovcima

46

kupujmo-hrvatsko-largeAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u srijedu (6. lipnja) na Trgu Bana J. Šokčevića u Vinkovcima od 11 do 17 sati.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku sudjelovat će 106 tvrtki, odnosno poduzetnika, najavili su danas iz Hrvatske gospodarske komore.

Akcije će posjetiti župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik grada Vinkovaca Mladen Karlić, jedan od vođa i utemeljitelja tamburaškog pokreta Šima Jovanovac, hrvatski paraolimpijski reprezentativac Tomislav Zadro, najbolji hrvatski biciklist s invaliditetom Mario Alilović te mnogi drugi.

Akcija Hrvatske gospodarske komore “Kupujmo hrvatsko” ima za cilj da se prepoznaju, označe i izdvoje kvalitetni hrvatskih proizvodi kako bi bili označeni na uočljiv i poseban način, te im se od tada dodjeljuju znakovi “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” dosad je dobilo 231 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 122 proizvoda, priopćeno je iz HGK.

U sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here