Eurovoću nagrada za dizajn proizvoda

7

eurovoce-doora-cropak-wideTijekom današnjeg Svjetskog kongresa o ambalaži, koji se održava u okviru Svjetskih dana ambalaže u Splitu, dodijeljene su nagrade za najbolju hrvatsku ambalažu CROPAK 2012, a među brojnim laureatima prestižnu nagradu osvojilo je i Eurovoće, priopćeno je iz te tvrtke.

Na natječaj je bilo prijavljeno 19 proizvoda i 22 serije u šest kategorija, što ukupno čini više od 120 proizvoda. U jakoj konkurenciji DoOra zimnica izborila se za titulu Cropak za 2012. godinu u kategoriji ambalaža hrvatskog proizvoda/serije.

Ova nagrada je veliko priznanje Eurovoću koje je prije manje od godinu dana, u suradnji s agencijom Media sedam studio iz Zagreba i ilustratorom Tihomirom Bregarom, redizajniralo vlastit brend DoOra kako bi potrošačima pružili vrhunski proizvod u vrhunskoj ambalaži, ističu iz Eurovoća.

Etikete svojim oblikom prate kulturno nasljeđe i tradicionalni domaći etno motiv ručno izrađene čipke s ručno ilustriranim voćem i povrćem. Logotip DoOra svojim se bojama i potpisom “domaće orahovačko” u cijelosti naslanja na prirodu kraja koji je zbog svoje ljepote dobio status parka prirode – etikete predstavljaju harmoničan spoj prirode i tradicije tog kraja dok ručno ilustrirano voće i povrće sugerira promišljen, temeljit i kvalitetan pristup svakom pojedinom proizvodu te pažnju posvećenu kako proizvodu tako i potrošaču, poručuju iz proizvođača.

Nagrada Cropak utemeljena je 2004. godine s ciljem promicanja i potpore proizvođačima, dizajnerima i korisnicima ambalaže kao sredstva zašite, identifikacije i promocije proizvoda, te s ciljem poticanja konkurentnosti kako bi se pomaknule granice u promišljanju ambalaže sukladno visokim standardima i zahtjevima struke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here