Nizozemci grade tvornicu pored Šibenika

14

konditorski-ukrasi-midiNizozemska tvrtka Alldra sweet passion sredinom srpnja kreće s gradnjom 17 milijuna kuna vrijedne tvornice za proizvodnju konditorskih ukrasa u poduzetničkoj zoni Podi

Nizozemci su preko svoje tvrtke Slatke stvari kupili zemljište od 8100 četvornih metara za tvornicu. Proizvodni pogon bi s radom trebao krenuti do kraja ove godine, a u prvoj će fazi zapošljavati petnaestak radnika, piše Poslovni dnevnik.

Vjeko Kaleb, direktor poduzetničke zone Podi, kaže da su Nizozemci tvornicu odlučili preseliti iz Rumunjske.

“Jako im je bitno da s proizvodnjom u Hrvatskoj započnu do kraja 2012. s obzirom na to da je najveća potražnja za njihovim proizvodima oko Božića i Nove godine”, kaže Kaleb.

Sva proizvodnja bit će namijenjena za izvoz vodećim kompanijama u sektoru poput Nestléa i Dr. Oetkera. Voditelj projekta Zoran Kunkera pak tvrdi kako postoji mogućnost suradnje i s domaćim tvrtkama – Krašem, Zvečevom i Ledom te šećeranom Virom. (Poslovni dnevnik)

1 COMMENT

  1. poštovani

    prije svega želim pohvaliti ideju i pokretanje tvornice slastica.takvo nešto je veliki pomak za šibensko područje a isto tako i prilika za jedan dio ljudi koji želi dobiti posao u industrijskoj zoni podi.
    među njima sam i ja,stoga unaprijed zahvaljujem
    u nadi da će mi se netko javit sa korisnim informacijama

    hvala vanja soče

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here