P&G želi uštedjeti 10 milijardi dolara do 2016.

12

pg-proizvodi-ftdKompanija Procter & Gamble (P&G) planira se usredotočiti na postizanje 10 milijardi dolara ušteda do 2016. godine te se prioritetno posvetiti velikim tržištima i glavnim brendovima unutar svog portfelja proizvoda.

Govoreći na investitorskoj konferenciji Deutsche Banka u Parizu, P&G-ov izvršni direktor Bob McDonald istaknuo je potrebu preustroja poslovnih procesa kompanije kako bi ostala konkurentna.

U sklopu restrukturiranja P&G ima za cilj biti vodeći u inovacijama, poboljšati produktivnost i ostvariti smanjenje troškova kroz poboljšanje učinkovitosti operativnih procesa. Do ovih promjena dolazi jer je tvrtka prepoznala potrebu za učinkovitijom organizacijom svog poslovanja kako bi poboljšala prodajne rezultate.

Kako bi to ostvario P&G je prioritetima označio ulaganja u najprofitabilnija i najveća tržišta, nedavno lansirane inovacije i tržišta u nastajanju. Osim toga, tvrtka namjerava zadržati jake investicijske razine na tržištima na koja su nedavno ušli. Smatra se kako će P&G usporiti ulazak na nova tržišta fokusirajući se na konsolidaciju svoje pozicije u gospodarstvima u razvoju.

Kao dio ove strategije P&G će prioritet staviti na 40 svojih najuspješnijih proizvoda na najvećim tržištima. To uključuje Tide deterdžente u SAD-u, Pampers pelene u Velikoj Britaniji i Olay kreme za lice u Kini. Ovi proizvodi čine oko 50 posto P&G-ove ukupne prodaje i 70% profita.

“U procesu smo izrade potrebnih prilagodbi naše strategije rasta koje imaju za cilj povećati fokus na naše osnovno poslovanje kako bi postigli uravnoteženiji rast na različitim tržištima i kategorijama proizvoda”, kazao je McDonald.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here