Pivovara Daruvar: Staročeško pivo u osvježenom izdanju

112

pivovara-daruvar-starocesko-svijetlo-05lStaročeško pivo nastalo je daleke 1893. u Daruvaru, a ime je dobilo zahvaljujući doseljenicima iz Češke koji su donijeli specifičnu metodologiju proizvodnje piva.

I dan danas Staročeško pivo nastaje na starinski način u vrionim kadama uz proces otvorenog vrenja te naknadno odležavanje kroz minimalno 30 dana uz prirodni proces dozrijevanja.

U ponudi brenda Staročeško nalazi se Zimsko, Crveno i Svijetlo pivo te pivo niže cjenovne pozicije Desetka. Staročeško Limun i Staročeško Grejp predstavljaju kombinaciju lager piva i soka od limuna i grejpa za sve ljubitelje radlera.

Tržišno je ova pivovara najvećim dijelom koncentrirana na domicilno područje, Daruvar i okolicu, te županije u neposrednom okružju, ali se proizvodi mogu pronaći i u većini maloprodajnih lanaca diljem kontinentalne Hrvatske.

Od prije dvije godine Pivovara Daruvar nalazi se u vlasništvu Kufner Grupe te su u tom periodu provedena znatna ulaganja u tehnologiju i osvježavanje ponude.

“Sve to je Pivovari Daruvar donijelo visok rast prodaje u 2011., a i ova godina napreduje prema planovima. Trenutni udio u realizaciji pivovara je blizu 2% udjela”, pojašnjava Lucija Gluščević, direktorica marketinga.

1 COMMENT

  1. Ja sam iz Tešnja a vi ste u tešnju preko firme BOS prodavali starčeškopivo a sada ga više nema u prodaji a šteta jer je pivo kvalitetno i traženo na ovim prostorima,ali je vaš zastupnik BOS se okrenuo poslovima u vezi proizvodnje hrane za restorane a zapustio je prodaju piva pa Vam ja predlažem pošto je Vaše skladište piva bilo od mene udaljeno nekih 30-tak metara ako vam treba distributer za prodaju ja sam zainteresovan a imam i svoj vlastiti skladišni prostor pa šteta bi bilo da se na ovim prostorima prekine prodaja Vašeg piva.

    Hadžalić Hamdija Dobropolje 74260 TEŠANJ
    tel 032 655 219 , mob. 062 409 475 Pozdrav

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here