Podravka dobila Košer za proizvode tvornica Koktel peciva, Mlin i Voće

47

podravka-koser-certifikat-largeNa policama trgovina uskoro će se s oznakom Košer naći i praškasti proizvodi – praškovi za pecivo, Podravkini mlinarski proizvodi te pekmezi, marmelade, nadjevi, voćni namazi i džemovi

Židovska zajednica Bet Izrael u Hrvatskoj dodijelila je kompaniji Podravka certifikat Košer i to za proizvode tvornica Koktel peciva, Mlina i Voća, priopćeno je iz Podravke.

Glavni rabin dr. Kotel Da-Don certifikate je u Koprivnici uručio predsjedniku Uprave Podravke Zvonimiru Mršiću u nazočnosti članova Uprave Jadranke Ivanković i Jorna Pedersena.

Time je, kako se navodi, “Podravka znatno proširila asortiman koji proizvodi pod Košerom, a čija je potražnja u porastu. Prema posljednjim podacima, potražnja za Košer proizvodima raste oko 15% godišnje i to ne samo iz vjerskih razloga.”

“Iznimno mi je drago što je Podravka proširila asortiman koji će proizvoditi po Košer certifikatu koji podrazumijeva strogu kontrolu sirovina, dobavljača te u konačnici i nadziranje cjelokupnog procesa proizvodnje”, napomenuo je rabin Kotel Da-Don.

Na policama trgovina uskoro će se s oznakom Košer naći i praškasti proizvodi – praškovi za pecivo, Podravkini mlinarski proizvodi te pekmezi, marmelade, nadjevi, voćni namazi i džemovi.

“Podravka nikada nije odstupala od kvalitete svojih proizvoda, a osnovni preduvjet za to su iznimno kvalitetne sirovine te proizvodnja po najvišim standardima. Osim toga, kao odgovorna kompanija posjedujemo mjerodavne certifikate za sve naše tvornice, a Košer će nam nesumnjivo dati dodatnu nadogradnju i ulazak na nova tržišta”, izjavio je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Podsjetimo, Podravka već pod Košerom proizvodi cijeli Vegeta asortiman, zatim Ajvar, Pinđur, senfove, krastavce, grah, grašak, mrkvu, ciklu, miješanu salatu i papriku, a iz tvrtke navode kako će certifikat Košer nastojati osigurati za što širi dio svog asortimana.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here