U travnju najveći porast u trgovini duhanskih proizvoda

36

trgovina-kolica-kupac-midiMaloprodaja je u travnju na godišnjoj razini u trgovini duhanskih proizvoda porasla za 6,1 posto

Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u travnju je u odnosu na ožujak bio nominalno veći za 3,1 posto, a realno za 2 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na travanj 2011., nominalno smanjen za 4,4 posto, a realno za 7,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

Na mjesečnoj razini rast je zabilježen u većini trgovačkih struka.

Po podacima DZS-a, prodaja motornih goriva i maziva u travnju je u odnosu na ožujak nominalno porasla za 3,6 posto. Prodaja motornih goriva i maziva u ukupnom prometu maloprodaje ima udio od 19,9 posto.

Maloprodaja alkohola i drugih pića u travnju je u odnosu na ožujak porasla za 11,6 posto, a tekstila, odjevnih predmeta, obuće i kožnih proizvoda za 6,3 posto, itd.

U nespecijaliziranim prodavaonicama pretežito živežnim namirnicama, koje u ukupnoj maloprodaji imaju najveći udio od 37 posto, promet je na mjesečnoj razini nominalno porastao za 3,4 posto, a na godišnjoj je razini smanjen za 1,9 posto.

Statistika na godišnjoj razini, u travnju ove u odnosu na isti mjesec 2011. godine, bilježi nominalni pad prometa od trgovine na malo u još 14 trgovačkih struka, a postotno je najviše, za 39,8 posto, pao promet motornih vozila.

Maloprodaja alkoholnih i drugih pića pala je na godišnjoj razini za 17,8 posto, tekstila, odjevnih predmeta, obuće i kožnih proizvoda za 12,5 posto itd.

Maloprodaja je u travnju na godišnjoj razini porasla u tri trgovačke struke, a postotno najviše u trgovini duhanskih proizvoda, za 6,1 posto. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here