B•Hyper nakon Varaždina uskoro i u drugim hrvatskim gradovima

170

Trgovački lanac B•Hyper otvorio je prije točno dva mjeseca (10. svibnja) svoj prvi prodajni objekat u Hrvatskoj u varaždinskom trgovačkom centru Lumini, a na današnjoj prezentaciji za medije vodstvo tvrtke predstavilo je koncept poslovanja i planove budućeg širenja ovog novog igrača na maloprodajnom tržištu.

b-hyper-karlo-kucan-durda-holi-knut-kvisvikKnut Kvisvik, predsjednik Uprave B•Hypera, podsjetio je kako se radi o međunarodnoj tvrtki koju je izgradio iskusni upravljački tim iz Skandinavije i baltičkih zemalja s više od 20 godina iskustva u sektoru maloprodaje.

“B•Hyper je obiteljski orijentirani hipermarket koji nudi uslugu visokog standarda u ugodnom, čistom i pristupačnom interijeru. Razlikujemo se od drugih po ponudi svježe hrane i vlastite proizvodnje te dijelu ekskluzivne ponude te razvijamo odgovoran odnos prema zaposlenicima, dobavljačima i lokalnoj zajednici”, pojasnio je Kvisvik.

B•Hyper i njegov razvoj, rekao je, podupiru privatni dionički fondovi, a osim u Hrvatskoj u ovom trenutku razvija se i u Srbiji, BIH, Estoniji, Latviji, Litvi i drugim zemljama u regijama središnje i istočne Europe.

“Cilj je preuzeti 20 do 30 posto tržišnog udjela u sljedećem periodu, a rade se i analize ponuđenih projekata u drugim gradovima Hrvatske. U pripremi je i akvizicija jednog ili više maloprodajnih lanaca u Hrvatskoj”, naglasio je predsjednik uprave B•Hypera dodajući kako su u tijeku analize lokacija u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Puli i Karlovcu, ali i u Rusiji, Bjelorusiji, Ukrajini, Azerbajdžanu, Gruziji pa čak i u nekim državama Srednjeg Istoka.

Hipermarket u Lumini centru prostire se na oko 5000 kvadrata, nudi asortiman od oko 30.000 proizvoda te ima 107 zaposlenih djelatnika. Ukupna investicija u ovaj prodajni objekat iznosila je pet milijuna eura.

Ponuda proizvoda je šarolika te predstavlja miks poznatih domaćih i internacionalnih brendova robe široke potrošnje, ali i sasvim novih proizvoda koji dosad nisu bili prisutni na hrvatskom tržištu te dolaze iz Skandinavije, zemalja poput Norveške, Latvije i drugih.

Kako je pojasnio Karlo Kučan, voditelj trgovine u Varaždinu, posebna pozornost poklanja se odjelu svježe hrane u kojoj se nude pekarski proizvodi, slastice, gotova jela, salate, svježe meso, svježa morska i slatkovodna riba te drugi proizvodi.

“Svakodnevno je u ponudi 40 jela spremljenih iz svježih namirnica, prema recepturama koje garantiraju kvalitetu i nutricionističku vrijednost. U pekarnici i slastičarnici zaokružena je dnevna proizvodnja kruha, peciva i kolača na tradicionalan način, bez korištenja smrznutih polugotovih i gotovih proizvoda”, kazao je Kučan.

Prema njegovim riječima, nabava voća i povrća dogovara se u suradnji s lokalnim proizvođačima, čime se potrošaču garantira najkraći mogući put “od uzgoja do stola”.

B•Hyper surađuje isključivo s domaćim proizvođačima svježeg mesa, a u tvrtki posebno ističu odjel ribarnice s bogatim izborom svježe riječne i morske ribe. “U skladu s ovom politikom B•Hyper upućuje otvoreni poziv na suradnju svim proizvođačima u regiji”, poručio je Kučan.

U prva dva mjeseca poslovanja B•Hyper je organizirao nekolicinu promotivnih aktivnosti u trgovini, poput degustacija i igara za djecu, no kao najznačajniji event ističu B•Hyper biciklijadu koja je okupila više od dvije tisuće sudionika.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here