Konzumu nagrada magazina Euromoney

56

konzum-euromoney-2012-dodjela-certifikataKonzum proglašen tvrtkom s najuvjerljivijom i najdosljednijom poslovnom strategijom u kategoriji robe široke potrošnje i maloprodaje u srednjoj i istočnoj Europi

Ugledni britanski magazin Euromoney objavio je nagrade osmog po redu rangiranja najuspješnijih kompanija u srednjoj i istočnoj Europi koje se temelji na istraživanju među tržišnim analitičarima, vodećim bankama u regiji te tvrtkama za istraživanje tržišta.

U kategoriji robe široke potrošnje i maloprodaje, za područje srednje i istočne Europe, Konzum je dobio prvu nagradu kao tvrtka s najuvjerljivijom i najdosljednijom poslovnom strategijom, izvijestili su iz tog trgovca.

Guy Harington i Soledad Contreras, predstavnici Euromoney magazina, ovu nagradu uručili su u prostorijama Agrokora Ljerki Puljić, Starijoj izvršnoj potpredsjednici za Strategijske poslovne grupe i marketing, Poslovna grupa Poljoprivreda, i Anti Todoriću, Izvršnom potpredsjedniku Poslovne grupe Maloprodaja.

konzum-euromoney-2012-certifikatEuromoney je jedan od najutjecajnijih časopisa u svijetu tržišta kapitala i novca koji, između ostalog, redovito prati i analizira globalna gospodarska i financijska kretanja.

Nagrada istraživanja “Najboljih kompanija u centralnoj i istočnoj Europi” jedno je od najvažnijih nezavisnih korporativnih priznanja. Sudionici istraživanja su zamoljeni da nominiraju tri najbolje kompanije u različitim zemljama i sektorima, imajući u vidu tržišnu snagu, profitabilnost, poslovne rezultate, potencijal za rast te kvalitetu managementa, objašnjavaju iz Konzuma.

“Navedeno priznanje magazina Euromoney predstavlja dodatnu potvrdu kvalitetnog usmjerenja Konzumove poslovne strategije, koja će i u budućnosti osigurati Konzumu lidersku poziciju u hrvatskoj maloprodaji i uspješne poslovne rezultate”, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here