Kuehne + Nagel distributer PepsiCo proizvoda u Poljskoj

45

kuehne-nagel-kamion-skladiste-midiPrehrambeni div PepsiCo, jedan od vodećih svjetskih proizvođača grickalica i pića, povjerio je Kuehne + Nagelu u Poljskoj aktivnosti skladištenja i distribucije, priopćeno je iz ove logističke kompanije. Ugovor pokriva aktivnosti na pet skladišnih lokacija.

PepsiCo je odlučila u Poljskoj outsourcati svoje aktivnosti skladištenja i distribucije vanjskom partneru kako bi poboljšala svoj odnos s kupcima brže odgovarajući na promjene tržišnih zahtjeva uz smanjenje troškove lanca nabave te minimiziranje utjecaj na okoliš svojih prometnih aktivnosti.

“Odabrali smo Kuehne + Nagel poradi njihove jasne predanosti operativnoj izvrsnosti, podrške i angažmana za vrijeme outsourcing procesa te snažne zajedničke poslovne kulture između naših organizacija. Veselimo se dugoročnom i obostrano korisnom partnerstvu s Kuehne + Nagelom”, rekao je Oswald Barckhahn, generalni direktor PepsiCo-a za srednju Europu.

Kuehne + Nagel prezentirao je rješenje koje eksploatira sinergije kombinirajući tijek tereta dviju poslovnih lokacija kako bi se osigurao brži i za okoliš primjereniji lanac nabave. Logistička kompanija bit će odgovorna za ulaznu logistiku od poljskih proizvodnih lokacija i za upravljanje s pet regionalnih distribucijskih centara (RDC), ističe se u priopćenju.

Regionalni distribucijski centri smješteni su u Katowicama, Poznanu, Wroclawu, Gdansku i Bydgoszczu. Ukupno raspolažu s površinom od oko 20.000 m2. Od regionalnih distribucijskih centara Kuehne + Nagel će isporučivati robu mreži od oko 40 lokalnih cross-dock platformi kojima također upravlja. Prvi RDC počeo je s radom u lipnju, a drugi ga slijede u dolazećim mjesecima.

“Oduševljeni smo što se PepsiCo oslanja na nas kako bi povećala učinkovitost skladišnog lanca te lanca nabave u Poljskoj. To je potvrda da osiguravamo atraktivna rješenja najvećim FMCG klijentima”, izjavio je je Tobias Jerschke, nacionalni menadžer Kuehne + Nagel Poljska.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here