Ledo s nešto višom dobiti

27

ledo-zagreb-ulaz-largeTvrtka Ledo iz sastava koncerna Agrokor prvo je ovogodišnje polugodište završila s dobiti od 67,9 milijuna kuna, što je za 1,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, pokazuje izvješće Leda na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Leda u prvih šest mjeseci ove godine iznosili su 563,9 milijuna kuna, što je za 1 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok su ukupni rashodi od 484,6 milijuna kuna manji za 2,1 posto.

Iz Leda su uz financijsko izvješće komentirali poslovanja samo drugog tromjesečja navodeći da je to razdoblje za njih bilo uspješno te da to pokazuje i dobit prije oporezivanja koja je za 6 posto veća od lanjske unatoč otežanim uvjetima u okruženju i padu gospodarske aktivnosti.

Napominjući da su u drugom tromjesečju i kod prihoda i rashoda zabilježili blagi pad, dobit je ostvarena temeljem bržeg pada ukupnih rashoda.

Prihodi od prodaje robe smanjeni su za 1 posto u prvih šest mjeseci ove godine, a u drugom tromjesečju za 6 posto, i to zbog, kako navode, manjem obujmu prodane trgovačke robe. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here