Nestle ulaže pet milijuna eura u Srbiju

37

nestle-logo-midiTijekom ove i sljedeće dvije godine Nestle će u tvornicu u Surčinu investirati više od 500 milijuna dinara (oko 5 milijuna eura) u modernizaciju proizvodnih linija, zaštitu životne sredine i poslovni prostor, rekao je direktor Nestlea za Srbiju i Crnu Goru Ansgar Bornemann u intervjuu agenciji Beta.

Bornemann je podsjetio da je Nestle službeno preuzeo Centroproizvodovu tvornicu začina i kulinarskih proizvoda u prosincu 2011. i dodao kako je cilj bio da se tvornica u što kraćem roku uskladi s Nestleovim standardima proizvodnje, sigurnosti na radu i zaštite okoliša.

Od tada je broj ozljeda na radu smanjen za oko 70 posto, efikasnost proizvodnih linija povećana je na 85 posto, a povećanjem energetske učinkovitosti smanjena je potrošnja električne energije za 10 posto i vode za 50 posto u odnosu na 2011. godinu, naglasio je direktor Nestlea u Srbiji.

U tijeku je analiza koji bi se od Nestle brendova mogli proizvoditi i u Srbiji, rekao je Bornemann i dodao kako su ‘neke odluke već donesene’ te će do kraja godine u Surčinu početi proizvodnja dijela asortimana iz Nestleovog Maggi portfelja. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here