Plodine izdale 50 milijuna kuna obveznica

27

plodine-supermarket-ftdNovim je izdanjem refinancirano postojeće izdanje obveznica u iznosu od 37,3 milijuna kuna

Riječke Plodine u utorak su izdale 50 milijuna kuna obveznica koje dospijevaju 10. srpnja 2015. Sredstva prikupljena izdanjem Plodine su iskoristile za djelomično prijevremeno refinanciranje obveza po ranije izdanim obveznicama koje dospijevaju 4. ožujka 2013.

Novim je izdanjem refinancirano postojeće izdanje obveznica u  iznosu od 37,3 milijuna kuna, dok preostalih 62,7 milijuna kuna obveznica zajedno s novim izdanjem čini ukupno 112,7 milijuna kuna obveznica Plodina u optjecaju.

Agent izdanja je Privredna banka, kamatna stopa na obveznice je fiksna, isplaćuje se polugodišnje (u siječnju i srpnju) i iznosi 9 posto.

Razdoblje upisa trajalo je od 2. do 06. srpnja, a 10. srpnja obveznice Plodina uvrštene su u usluge depozitorija i usluge poravnanja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD). Ulagači u obveznice bili su domaći obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi, investicijski fondovi, banke i osiguravajuća društva.

Obveznice se, nakon odobrenja prospekta od strane Hanfe planiraju uvrstiti u Službeno tržište Zagrebačke burze. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here