Žito prodaje Gorenjku, mogući kupci Zvečevo, Kraš i Swisslion Takovo

83

gorenjka-cokolade-midiLjubljansko Žito započelo je prodaju čokoladnog brenda Gorenjka pa se slovenski poslovni list Finance bavi temom mogućeg kupca.

Njega vide prije svega u krugu regionalnih kompanija. Posao bi mogao biti vrijedan između pet ili sedam milijuna eura. U posljednje dvije godine vrednovanje ovakvih kompanija znatno je smanjeno pa se one prodaju po vrijednosti između 5 i 7x EBITDA.

U listu predmnijevaju kako bi najozbiljniji kupac moglo biti Zvečevo.

– Dvije godine nismo u kontaktu sa Žitom. Kad dobijemo više informacija donijet ćemo odluku, načelno smo zainteresirani, rekao je Zdravko Alvir, prvi čovjek Zvečeva.

Gorenjka bi, uvjeren je, dobro dopunila proizvodnju Zvečeva. U krug mogućih kupaca ulaze i Kraš, Soko Štark, Swisslion Takovo i Pionir. U Atlantic Grupi koja je vlasnica Soko Štarka kažu da trenutno nemaju planova za širenje.

Iz Kraša se zasad ne oglašavaju. Gorenjka zanima i Davida Dobnika iz Čokoladnog ateljea Dobnik. Poznavatelji tvrde kako je malo vjerojatno da će se za Gorenjku natjecati neka od multinacionalnih kompanija. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here