Carrefour smanjio gubitak u prvom polugodištu

37

carrefour-trgovina-bangkok-midiNeto gubitak smanjen je na 31 milijun eura s 249 milijuna koliko je iznosio u istom razdoblju lani

Francuski maloprodajni lanac Carrefour objavio je rezultate poslovanja za prvih šest mjeseci 2012. godine.

Carrefour je tako u prvom polugodištu ostvario neto gubitak od 31 milijun eura, dok je lani u istom periodu gubitak iznosio 249 milijuna eura.

Prodaja je lagano porasla za 0,9 posto na 38,8 milijardi eura, dok je dobit prije kamata, oporezivanja, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) smanjena za 4,6 posto na 59 milijuna eura.

“Kontinuirano investiranje u cijene imalo je ‘određeni negativni učinak na trgovačku maržu'”, navode iz Carrefoura.

U prvoj polovici godine Carrefour je dovršio konsolidaciju trgovina Guyenne & Gascogne u Francuskoj te je istodobno obavio akviziciju 129 Eki prodavaonica u Argentini ojačavši svoju poziciju na tržištu te zemlje.

Također, tijekom kolovoza na snagu je stupio ugovor prema kojemu je Carrefour u Grčkoj prodao svoj udio u joint venture projektu svom partneru Marinopoulosu, koji je tako postao ekskluzivni franšizer Carrefoura u Grčkoj, Cipru i zemljama Balkana. Carrefour je također najavio povlačenje s tržišta Singapura te će zatvoriti svoje dvije prodavaonice do kraja tekuće godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here