dm-ova marka alverde odlikovana nagradom Green Brand

121

alverde-naturkosmetik-olovka-za-usnedm-ova marka alverde, prva robna marka prirodne kozmetike u Njemačkoj, osvojila je nagradu “Green Brand Germany 2012/2013”, izvijestili su iz ovog lanca drogerija.

Međunarodna organizacija Green Brands, u suradnji s nezavisnim institucijama (SERI i Ipsos), ekološkim proizvodima dodjeljuje oznaku Green Brands, a u tu svrhu prvi put je korišten jedinstven sustav ispitivanja na tri razine koji se sastoji od nominiranja, validacije i odluke od strane visokorangiranog, nezavisnog žirija.

U prvom koraku ispitanici su, u reprezentativnoj studiji ispitivanja tržišta agencije Ipsos, nominirali marku alverde.

Potom su prema specijalnom katalogu koji je sastavio Europski institut za znanstveno istraživanje održivog razvoja (Sustainable Europe Research Institute – SERI) preispitani pojedinačni kriteriji kao što su ekološki dizajn, dobivanje i transport sirovina, proizvodnja, ambalaža, distribucija, iskorištenje i odlaganje otpada.

U posljednjem koraku žiri ima pravo veta i može, nakon preispitivanja rezultata validacije, pristati ili odbiti određenoj marki dodijeliti oznaku Green Brands.

Norbert Lux, operativni direktor organizacije Green Brand Organisation Limited Ireland, uručio je nagradu uz riječi: “Tvrtka dm-drogerie markt svojom ekološkom politikom koja se ravna prema načelima održivog razvoja utire smjernice za budućnost. Marka alverde prošla je sve tri faze našeg postupka ispitivanja i s najvišim ocjenama položila test.”

Proizvodi marke alverde ne sadrže sastojke na bazi mineralnih ulja, kao ni sintetičke mirise, bojila i konzervanse. Velik dio alverde proizvoda nosi oznaku Vegan, koja jamči da u njihovoj proizvodnji nisu korišteni sastojci životinjskog podrijetla te da nisu testirani na životinjama.

Također, ambalaža za proizvode pažljivo se bira u smislu štednje resursa i njihove ponovne iskoristivosti, na što ukazuje i dm-ova oznaka održivog razvoja, odnosno znak zelene djeteline na pakiranju, ističu iz dm-a.

“Kod alverde proizvoda, baš kao i kod proizvoda svih naših marki, dm preuzima odgovornost za cjelokupni proizvodni lanac. Zato nas posebno raduje da naš angažman nailazi na tako pozitivan odjek, kako kod struke, tako i kod naših kupaca”, rekla je Gordana Picek, Voditeljica nabave i marketinga zadužena za vlastitu marku u dm-u.

Utemeljena 1989., kao prva njemačka trgovačka marka u segmentu prirodne kozmetike, alverde je višestruko nagrađivana. U studenome 2010. dm-ova marka alverde po drugi put proglašena je jednom od tri ekološki najodrživije marke u Njemačkoj, a u proljeće 2012. ovjenčana je i nagradom NAWI za ekološki održivo gospodarenje, stoji u priopćenju dm-a.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here