Kandit se seli izvan Osijeka

116

kandit-cokolada-proizvodnja-largeTvornica čokolade i bombona Kandit d.o.o. Osijek najkasnije do početka 2014. godine planira preseliti svoje proizvodne pogone u novu tvornicu vrijednu 20 milijuna eura koja će se nalaziti u Nemetinu, javlja portal Osijek031.com.

Kandit je krajem prošlog tjedna dobio od Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) kredit u iznosu od 15 milijuna eura kojim će zatvoriti financijsku konstrukciju za investiciju u novu tvornicu vrijednu ukupno 20 milijuna eura.

Ta će sredstva tvrtka iskoristiti i za preseljenje iz sadašnjih pogona smještenih u Frankopanskoj ulici kao i za instaliranje najsuvremenije konditorske opreme, čime će se Kanditovi proizvodni kapaciteti povećati na 14.000 tona različitih proizvoda godišnje.

Kandit je od Saponije Osijek kupio zemljište površine 60.000 četvornih metara na kojem će niknuti novi konditorski div koji će se prostirati na čak 23.000 četvornih metara.

U sljedećih nekoliko tjedana tvrtka će izabrati najpovoljnijeg izvođača građevinskih radova, a očekuje se da će radovi na gradnji nove tvornice početi najkasnije do kraja ove godine kako bi se ona pustila u rad već do kraja 2013. ili početka 2014. godine.

Kandit je već kupio dio najsuvremenije proizvodne opreme vrijedne oko milijun eura koja se trenutno nalazi u starim pogonima tvornice, a dovršetkom gradnje nove tvornice ta će oprema biti preseljena u nju. Tvrtka je počela i sa zapošljavanjem visokostručne radne snage koja će biti obučena za rad na novim strojevima.

Nove proizvodne linije Kanditu će otvoriti mogućnost plasmana novih, suvremenih konditorskih proizvoda, pa tako tvornica do kraja godine planira na tržište pustiti čak 50 novih i redizajniranih postojećih proizvoda i brendova.

Ovim proširenjem Kandit će postati jedna od većih tvrtki za proizvodnju konditorskih proizvoda u regiji. Ovo je ujedno i najveća investicija u neki proizvodni pogon u Osijeku i okolici još od 1972. kada je izgrađena tvornica MIO Standard. (Osijek031.com)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here