Nestle povećao dobit za 8,9 posto

20

Švicarski prehrambeni div Nestle izvijestio je u četvrtak da je u prvoj polovini godine povećao dobit za 8,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, ali očekuje “izazovno” okruženje u nastavku 2012.

nestle-paul-bulcke-midiZahvaljujući snažnoj potražnji na tržištima u nastajanju, višim cijenama i rezanju troškova, najveći svjetski proizvođač hrane i bezalkoholnih pića povećao je u razdoblju od siječnja do lipnja neto dobit na 5,1 milijardu švicarskih franaka (5,27 milijardi dolara).

U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosila je 4,7 milijardi franaka.

U Nestleu pripisuju takav rezultat skoku prihoda u promatranom razdoblju na 44,1 milijardu švicarskih franaka (45,37 milijardi dolara), što je 7,5 posto više nego u istom razdoblju lani.

Organski je rast iznosio 6,6 posto i bio je nešto niži nego u prvom tromjesečju ali je nadmašio očekivanja analitičara koji su očekivali da će iznositi 6,3 posto.

Proizvođač brendova poput Nescafea potvrdio je ujedno prognozu za ostatak godine, unatoč “teškom okruženju za trgovanje, posebno na razvijenim tržištima”. Očekuju tako organski rast u ostatku godine između pet i šest posto, zahvaljujući snažnom prvom polugodištu i očekivanoj stabilizaciji cijena sirovina.

Izvršni direktor Paul Bulcke naglašava da rezultati u prvoj polovini godine pokazuju da je tvrtka “donijela prave odluke u pravo vrijeme” i da njezin strateški plan funkcionira.

“Neprekidno razvijamo nove strategije pridobivanja potrošača na tržištima u nastajanju i služimo se novim medijima kako bismo više izravno komunicirali s potrošačima i povećali prinos na ulaganje u brendove. Takav je pristup rezultirao profitabilnim rastom i na razvijenim i na tržištima u nastajanju”, istaknuo je Bulcke. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here