Počinju 26. Karlovački dani piva

42

26-karlovacki-dani-piva-logo-midiU petak, 24. kolovoza, točno u 18 sati, od Karlovačke pivovare, kroz Marmontovu aleju i drvored platana, ulicama grada, sve do ŠRC-a Korana, proći će svečana i šarena povorka koja će označiti početak 26. Karlovačkih dana piva.

Uz brojne tradicionalne sudionike, od kojih najviše pozornosti uvijek izaziva raskošna pivska kočija, ove godine tu je i mali novitet – “pivski bicikl”, kojim će se najsretniji moći i provozati.

Uslijedit će program otvaranja na ŠRC Korana, uz himnu manifestacije “Zlatka” i poklon karlovačkih glazbenika gradu – pjesmu “Karlovac u srcu”, a nakon toga – 10 dana raznovrsnih i sadržajnih programa za sve ukuse.

Na centralnoj pozornici program će svakodnevno počinjati u 19.30 i potrajati sve do 2 ujutro.

Prije i nakon glavnih izvođača publika će moći uživati u nastupima kulturno-umjetničkih društava iz cijele Hrvatske, te gostujuća dva KUD-a iz susjedne Slovenije, lokalnih pop i rock bendova. Širok je raspon izvođača, od trogirskog mandolinskog sastava do žestokih i popularnih karlovačkih metalaca Downcast Art.

Središnji gosti s nastupima započinju u 21.45 sat, a redom će se predstaviti: Prljavo kazalište (24.8.), Gustafi (25.8.), Slavonia Band (26.8.), Zabranjeno pušenje (27.8.), Tomislav Bralić i klapa Intrade (28.8.), Goran Bare i Majke (29.8.), Gazde (30.8.), Mladen Grdović (31.8.), Crvena jabuka (1.9.) i Maja Šuput (2.9.). No, to je tek dio programa koji posjetitelje očekuje u malom “pivskom gradu” na desnoj obali Korane.

Karlovačka pivovara, koja će uz posebno Festivalsko pivo, koje će se moći kušati samo na ovoj manifestaciji, gastro-ponudom, glazbom i ambijentom svaki drugi dan predstavljati hrvatske regije – Slavoniju, Zagorje, Dalmaciju, Istru i Dubrovnik.

Gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić istaknuo je kako se ove godine na Dane piva vraćaju kulturno umjetnička društva te Obrtnički šator s bogatom ponudom.

“Predstavit će se obrtnici iz cijele Hrvatske te gosti iz Slovenije i BiH. S Danima piva ove godine živjet će cijeli grad – na lijevoj obali Korane mladi će se zabavljati uz rock šator udruge Kajda i elektronske partije do jutra LED kolektiva, a u atriju i parku Veleučilišta održava se međunarodni Karlovac Dance Festival s nekoliko vrsnih inozemnih plesnih performansa”, kazao je Jelić.

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher podsjetio je kako je Karlovačka pivovara tradicionalno generalni sponzor Dana piva, najpopularnijeg pivskog festivala u Hrvatskoj.

“I ove godine na Danima piva imat ćemo naš Karlovačko šator s posebnim zabavnim programom i obogaćenom gastronomskom ponudom. Generalno sponzorstvo Dana piva za nas je, prije svega, tradicija, povezana s omiljenim Karlovačkim pivom. Osim toga, važno nam je da smo prisutni u našoj lokalnoj zajednici i želimo biti dio mnogih važnih događaja u Karlovcu. Također, kroz sponzorstvo Dana piva želimo poručiti da volimo pivo i da mnogo radimo na razvoju kulture piva u Hrvatskoj”, poručio je Gerschbacher.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here