Sve više trgovaca odlazi iz Importanne gallerije

importanne-galleria-zagreb-midi1Zakupci masovno napuštaju jedan od najstarijih trgovačkih centara u Zagrebu, Importanne Galleriju na Iblerovom trgu. Na mezaninu galerije prazne su praktički dvije trećine prostora. Trgovci koji su još ostali na katu kažu da kupaca nema i da zakupci ili propadaju ili odlaze u novootvorene trgovačke centre. Za razliku od mezanina, nulta je etaža popunjena, a u podrumu se nekolicina prostora također iznajmljuje, i to već dulje.

Centar koji radi od 1997. godine teško da će samo tako zatvoriti svoja vrata, ali očito nešto pod hitno mora mijenjati.

U Upravi Importanne Gallerije objašnjavaju kako kontinuirano rade na iznajmljivanju poslovnih prostora, a kao glavnog krivca za lošu popunjenost navode ekonomsku krizu koja se, kažu, odrazila na sve trgovačke centre u regiji, piše Business.hr.

“Importanne Galleria je koncipirana kao niz manjih poslovnih prostora, a takvi prostori nisu pogodni za megabrandove, već za male trgovce. Upravo su ti mali trgovci najviše na udaru, pritisnuti s jedne strane velikom financijskom krizom, a s druge velikim trgovačkim lancima. Zbog propadanja malih trgovaca vidljivo je da se prazni velik broj lokala i u samom središtu Zagreba, primjerice u Ilici, unatoč tomu što je riječ o glavnoj gradskoj ulici”, kazala je Vesna Marijan, članica Uprave Importannea d.o.o.

Navodi kako je osnovni razlog smanjene popunjenosti centra pad kupovne moći građana. (Tportal.hr)

Komentari

  1. Svjetlana kaže

    Ovo je bezocna laz. Maroje muljas ljudima oci kao uvijek. Ja sam jucer isla kupiti novu torbicu i mogu ti reci da su svi ducani na mjestu i da su puni ljudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *