Belje investiralo 25 milijuna kuna u implementaciju SAP sustava

31

belje-proizvodnja-mlijecni-proizvodi-midi1Tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, potpisala je danas s tvrtkama MK IT Business Solutions i B4B ugovor o implementaciji informacijskog poslovnog sustava SAP koji će dodatno optimizirati poslovne procese Belja, a investicija u SAP ERP sustav vrijedna je 25 milijuna kuna, izvijestili su iz tvrtke.

Sustav će biti implementiran i prilagođen svim poslovnim procesima u Belju počevši od ratarstva i stočarstva preko prehrambene industrije, a uključit će i poslovne procese u vinogradarstvu, podrumarstvu i turizmu, ističe se u priopćenju.

Prilikom potpisivanja ugovora predsjednik Uprave Belja Goran Pajnić istaknuo je kako se uvođenjem SAP sustava očekuje povećanje konkurentske prednosti Belja, smanjenje troškova poslovanja te dobivanje kvalitetnog transakcijskog i izvještajnog sustava koji će moći pravodobno podržati menadžment u donošenju odluka.

Prema riječima stručnjaka iz tvrtki MK IT Business Solutions i B4B, najvažnije koristi SAP informacijskog poslovnog sustava odnose se na standardizaciju i optimizaciju poslovnih procesa i izvještavanja, optimizaciju troškova, a posebno troškova proizvodnje, rast prihoda te usklađenost s priznatim svjetskim standardima (ISO, HACCP i dr.).

Prema utvrđenom terminskom planu potpisivanje ugovora označava završetak pripremnih radova nakon čega slijede faze dizajna, realizacije i produkcije.

Početkom 2014. godine završit će cjelokupni projekt implementacije SAP informacijskog poslovnog sustava u Belje.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here