Četiri rujanska sajma na Zagrebačkom velesajmu

27

zagrebacki-velesajam-midiNa Zagrebačkom velesajmu (ZV) od 19. do 23. rujna održat će se četiri sajma – Sajam županija, Kolektivne izložbe stranih zemalja, Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije i Mystic, koji će okupiti 607 izlagača iz 18 zemalja, najavio je direktor ZV-a Milan Trbojević na današnjoj konferenciji za novinare.

Sajmovi će se održati na ukupnoj površini od 26 tisuća četvornih metara zatvorenog i otvorenog izložbeno-programskog prostora.

Novi sajamski projekt ZV-a je Sajam županija kojim se želi na jednom mjestu domaćoj i stranoj javnosti predstaviti cjelovitost gospodarskog i kulturnog identiteta zemlje, što je posebice važno u kontekstu skorog ulaska Hrvatske u EU, kazala je direktorica Sektora za sajmove ZV-a Vesna Cvitanović.

Pored izložbenog i programskog dijela, prvi dan sajma, 19. rujna, održat će se susret svih župana i predstavnika vlade na kojem će se razmatrati aktualne teme vezane za ruralni i regionalni razvoj Hrvatske.

Novi sajamski projekt ZV-a je i Sajam energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, kojim se želi promovirati učinkovita uporaba energije te energetska održivost sustava, tehničke i tehnološke mogućnosti domaće proizvodnje iz obnovljivih izvora, uporaba infrastrukturnih kapaciteta u svrhu povećanja energetskog potencijala itd.

U sklopu sajma 20. i 21. rujna održat će se i konferencija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije, a cilj joj je pronaći mogućnosti za unapređenje poslovnih prilika i usmjeravanje investicija prema projektima energetske učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora.

Na Kolektivnoj izložbi stranih zemalja predstavit će se Ukrajina, Poljska, Indonezija i BiH.

Glavna tematska područja sajma Mystic su nekonvencionalna medicina, zdrava hrana, prirodni stil života te granična područja znanosti.

Sajmove će, kako očekuju organizatori, otvoriti predsjednik Republike Ivo Josipović. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here