Coca-Cola Hellenic ponovno uvrštena u Dow-Jonesove indekse održivosti

55

Jedna od najvećih punionica proizvoda tvrtke The Coca-Cola Company peti je put zaredom uvrštena u Dow-Jonesove indekse održivosti čime se svrstava među vodeće svjetske proizvođače pića

logotip-skupine-coca-cole-hellenicSkupina Coca-Cola Hellenic jedan je od svega četiriju proizvođača pića u svijetu uvrštenih u Dow-Jonesov svjetski indeks održivosti i jedan je od dvaju proizvođača uvrštena u europski indeks.

Ujedno je jedina tvrtka sa sjedištem u Grčkoj koja je uvrštena u Dow-Jonesove indekse održivosti, priopćeno je iz te tvrtke.

“Uvrštenje u Dow-Jonesove indekse održivosti petu godinu zaredom jasno pokazuje koliko nam je održivost važna. Ona je sastavni dio naše strategije i ima ključnu ulogu u stvaranju dodatne vrijednosti za sve naše dionike. Činjenica da je naša ocjena ove godine viša nego lani dokaz je naše odlučnosti u nastojanju da uvijek težimo višim standardima izvrsnosti”, komentirao je tim povodom glavni direktor Skupine Coca-Cola Hellenic Dimitris Lois.

Za uvrštenje u Dow-Jonesove indekse analizira se gospodarski, ekološki i društveni učinak 2500 najvećih svjetskih tvrtki (prema tržišnoj kapitalizaciji). Nakon ocjene niza općih i posebnih čimbenika samo se 10% najboljih uvrštava u indekse.

Ukupna je ocjena Coca-Cole Hellenic za 2012. godinu 79%, što je 2% više u odnosu na prošlu godinu. U Dow-Jonesovom europskom indeksu održivosti Coca-Cola Hellenic je u kategoriji proizvođača pića dobila najviše ocjene u području upravljanja odnosima s kupcima (94%), zdravlja i prehrane (84%), politike zaštite okoliša / sustava za upravljanje zaštitom okoliša (93%), strategije za smanjenje utjecaja na klimatske promjene (93%), izvješćivanja o zaštiti okoliša (88%), ambalaže (100%), društvenoga izvješćivanja (86%) te privlačenja/zadržavanja darovitih zaposlenika (68%).

Skupina Coca-Cola Hellenic neprestano teži ostvarivanju ciljeva u području održivosti, što dokazuje pridržavanjem načela UN-ova Svjetskoga sporazuma. Osim toga, od 2000. godine zadržala je svoje mjesto u indeksu FTSE4Good, a o održivosti se brine snažnom suradnjom s više od 200 dionika na unutardržavnoj i međunarodnoj razini, navodi se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here