PIP dobio uporabnu dozvolu za tvornicu u Pisarovini

51

PIP, tvrtka specijalizirana za pčelarstvo i najstariji privatni proizvođač pčelinjih proizvoda u Hrvatskoj, priopćila je da je za tvornicu u Pisarovini dobivena uporabna dozvola.

pip-pisarovina-midiUporabna dozvola odnosi se na novi poslovno proizvodni i skladišni objekt za obradu pčelinjih proizvoda i proizvoda na njihovoj osnovi najmodernijeg u svojoj kategoriji u regiji. Pogon ima ukupno 3100 metara četvornih, a kod gradnje su se primjenjivali najnoviji standardi zaštite okoliša, korištenja energije, uvjeta rada i primjene najmodernijih tehnoloških rješenja.

Kapacitet tvornice je 2000 tona, oko 90 različitih proizvoda godišnje u jednoj smjeni odnosno 3000 tona u dvosmjenskom radu. Objekt je projektiran i građen da se njegovi dijelovi mogu prilagoditi potrebama, a dio skladišnog prostora može poslužiti za proizvodne potrebe.

“Proizvodnja u novoj PIP-ovoj tvornici bit će na visokoj tehnološkoj razini. U proizvodnji će se provoditi tehnološka sljedivost, norme ISO 9001 i ISO 22000 (HACCP), primijeniti će se i novi tehnološki procesi, a u radu će biti bolja tehnološka disciplina i veći proizvodni učinak. Nova tvornica PIP-u će omogućiti brži razvoj novih proizvoda, podizanje razine konkurentnosti, jače pozicioniranje u segmentu ‘između prehrane i farmaceutike’ te brži razvoj hrvatskog pčelarstva. Također bi dosadašnji izvoz od preko 30 posto trebao porasti”, navodi se u priopćenju. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here