Podravka zapošljava 28 pripravnika

45

podravka-zgrada-large-midiPodravka je uspješno privela kraju prvi proces selekcije vlastitog programa zapošljavanja visokoobrazovanih pripravnika SHAPE za koji se javilo čak 800 kandidata iz cijele Hrvatske, priopćeno je iz koprivničke prehrambene tvrtke.

Od idućeg mjeseca tako će se u Podravki zaposliti 28 pripravnika različitih stručnih referenci i profila među kojima su ekonomisti, prehrambeni tehnolozi, strojari, elektrotehničari, novinari, grafički tehničari i pravnici.

“Izuzetno smo zadovoljni odazivom na program SHAPE i, prije svega, kvalitetom kandidata koji su iskazali interes za karijeru u Podravki. Na ovaj natječaj mogli su se javiti svi koji su pokazali izvrsnost u dosadašnjem školovanju i svi su imali jednaku mogućnost uspjeti. Stručnjaci iz Ljudskih potencijala dali su svoje preporuke kandidata na temelju objektivno mjerljivih pokazatelja, a direktori sektora koji sebi biraju suradnike donijeli su konačnu odluku o tome tko će biti naši pripravnici. Bitno je za naglasiti da smo na ovaj način obogatili kompanijsku bazu s preko 150  mladih ljudi koji su ušli u finalni krug i koje ćemo svakako kontaktirati u slučaju novih zapošljavanja u skorije vrijeme”, pojašnjava direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Jasenka Maltarić Dujnić.

Obimna i detaljna selekcija uključivala je, osim udovoljavanja formalnih uvjeta, psihologijska testiranja, provjeru znanja engleskog jezika, a nakon toga je ostalo 218 kandidata na intervjuu s psihologom te u konačnici 153 kandidata na intervjuima s direktorima u čijim će sektorima raditi.

Za pripravnike je osmišljen program koji se sastoji od općih tema te specijalističkog dijela, a omogućit će im se i edukacijski programi kojima će dopuniti svoja znanja i vještine stečene u dosadašnjem školovanju.

Usto, svi pripravnici koji će početi raditi 1. listopada imat će priliku upoznati se i s međunarodnim poslovanjem te u sklopu programa pripravništva obići strana tržišta na kojima je Podravka prisutna. Pripravnički program trajat će deset mjeseci, a nakon toga, ovisno o rezultatu, pripravnici će imati mogućnost stalnog zaposlenja, navode iz Podravke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here