Vindija i prijatelji obilježili Svjetski dan školskog mlijeka

91

vindija-svjetski-dan-skolskog-mlijeka-medvescak-bundekDan posvećen edukaciji djece o zdravom načinu života Vindija je provela u društvu mališana iz Zagreba i okolice

Posljednja srijeda u rujnu i ove je godine bila rezervirana za Svjetski dan školskog mlijeka, praznik zdrave prehrane s kojom je najbolje započeti još u školskim klupama, priopćeno je iz Vindije.

Središnji događaj koji Hrvatska mljekarska udruga organizira zajedno s nadležnim gradskim uredima te Hrvatskom poljoprivrednom agencijom odvijao se na zagrebačkom Bundeku. Ondje je za oko 800 djece školske i predškolske dobi održan zanimljiv edukativno – zabavni program koji je uključivao pjesmu, ples, igru i druženje s najvećim domaćim proizvođačima mlijeka.

Tako su se u društvu Vindije, jedne od vodećih prehrambenih industrija u Hrvatskoj, našli osnovnoškolci iz međimurskog Gornjeg Mihaljevca, a posebni su gosti na Vindijinu štandu zdravlja bili zagrebački “Medvjedi”, hokejaši KHL Medveščak Tom Zanoški, Dario Kostović, Gal Koren, Alex Leavitt i Adam Miller, koji su razveselili brojne mališane podjelom autograma i prigodnih poklončića.

Osim u program same manifestacije na Bundeku, Vindija se aktivno uključila i u humanitarnu akciju darivanja mliječnih proizvoda pod nazivom “Hrvatske mljekare daruju djecu s posebnim potrebama”.

Svjetski dan školskog mlijeka manifestacija je utemeljena od strane UN-ove organizacije za poljoprivredu koja se od 2000. godine održava u zemljama diljem svijeta, s ciljem da se prvenstveno od djece sazna što za njih znači mlijeko, navodi se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here