Agrokor završio transakciju obveznica

60

agrokor-cibonin-toranj-midi1Agrokor je danas izdao obveznice u iznosu od 325 milijuna eura te 300 milijuna dolara, a jamstvo su na burzi potvrdili Ledo, Jamnica, Konzum i Zvijezda te tako zaključio transakciju čiju je cijenu ponude odredio još krajem rujna.

Obveznice s pravom prvenstva, uz jamstvo, denominirane u kombinaciji dolara i eura, koje se izdaju i koje su ponuđene na inozemnim tržištima kapitala na naplatu dospijevaju 1. veljače 2020.

Prinos na obveznice do dospijeća iznosi na obveznice denominirane u eurima 9,1 posto, a na obveznice denominirane u dolarima 8,9 dolara. Ukupna vrijednost obveznica preračunata u kune je oko 4,17 milijarde.

Sredstva od ovog izdanja koristit će se zajedno s novcem u blagajni za otplatu postojećih zaduženja prema sindiciranom kreditu, klupskom zajmu te zajmovima EBRD-a, IFC-a i Credit Agricolea, priopćio je Agrokor.

Istovremeno s izdanjem ovih obveznica Agrokor je sklopio i novi financijski aranžman u iznosu od 150 milijuna eura s bankom BNP Paribas, J.P. Morgan i Zagrebačkom bankom – Unicredit Group. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here