Atlantic razmišlja o seljenju Multipowera u Hrvatsku

12

zoran-stankovic-atlantic-grupa-largeAtlantic Grupa razmišlja o seljenju dijela proizvodnje Multipowera a prva opcija je Hrvatska, rekao je Zoran Stanković, potpredsjednik za financije i član Uprave Atlantic Grupe na panel diskusiji o rastu na IBM Forumu u Splitu.

Dosad nisu razmišljali o takvoj opciji jer je, objasnio je Stanković, potrošačima u Europskoj uniji bitno da na proizvodu piše da je proizveden u EU, no nakon 1. srpnja iduće godine otvara se i ta mogućnost.

Trenutačno se osim Hrvatske, kao lokacija gdje bi se mogao preseliti dio proizvodnje Multipowera iz njemačkog Haleka koji proizvodi taj poznati dodatak za prehranu sportaša, razmatraju i druge opcije, a odlučit će na temelju najboljih uvjeta.

Damir Novinić, ravnatelj novoosnovane Agencije za investicije i konkurentnost, na to je odgovorio da će ih oni pokušati uvjeriti kako je Hrvatska najbolja opcija.

Inače, Stanković je najavio da će Atlantic Grupa ove godine ostvariti rast prihoda od pet posto, a da će rast EBITDA biti znatno veći. Očekuje se da će prvi put prijeći granicu od pet milijardi kuna ukupnog godišnjeg prihoda.

“Što se naše grupe tiče vjerujem da ćemo učvrstiti svoju poziciju u EU”, rekao je Stanković pohvalivši se da njihov brend Argeta drži drugu poziciju u Austriji i Švicarskoj, a da Donat Mg bilježi dobre rezultate u Rusiji i Austriji.

Novinić je najavio novo doba za investicije i investitore u Hrvatskoj istaknuvši da trenutačno rade na pet-šest projekata koji su zapeli u provedbi.

“Već je danas lakše investirati u Hrvatskoj nego prije šest mjeseci jer tada nije bilo ove agencije niti novog zakona o investicijama”, rekao je Novinić pojasnivši kako su oni fokusirani na velike investitore, dok je HAMAG Invest zadužen za manje investitore.

Osim raznih poreznih i kapitalnih poticaja za investitore, gdje se značajno povećao iznos koji investitor dobiva za svako novo radno mjesto, novost je i da će Agencija svakom velikom investitoru dodijeliti ‘key account managera’ koji će se brinuti za otklanjanje svih administrativnih prepreka na terenu. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here