Badel 1862 znatno smanjio gubitak

44

Badel 1862 je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 12,9 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 45,7 milijuna kuna

Proizvođač alkoholnih i bezalkoholnih pića Badel 1862 ostvario je u trećem tromjesečju 2012. godine neto dobit od 1,08 milijuna kuna, što je prvi pozitivan rezultat u jednom tromjesečju nakon dužeg vremenskog razdoblja, objavili su iz tvrtke.

Prihodi od prodaje u trećem tromjesečju iznose 103,5 milijuna kuna te su za 9,7 milijuna kuna ili 9,39% veći nego u istom periodu prošle godine.

“Badel 1862 d.d. bilježi značajne pozitivne pomake u trećem tromjesečju 2012. godine koji su rezultat nastavka provođenja financijskog restrukturiranja, kvalitetnije razrade prodajne strategije, otvaranja novih tržišnih segmenata i ostvarivanja intenzivnije komunikacije prema svim kupcima”, ističe se u priopćenju.

Pritom dodaju kako je provedbom pojačane rabatne politike i dodatnim akcijskim popustima tvrtka uspjela zadržati pa čak i povećati svoj tržišni udio.

Badel 1862 je u prvih devet mjeseci ove godine poslovao s gubitkom od 12,9 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 45,7 milijuna kuna.

Rezultat poslovanja Badela 1862 za prvih devet mjeseci 2012. godine je 2,5 puta bolji nego u istom lanjskom periodu, odnosno za 32,8 milijuna kuna. To je, pojašnjavaju iz tvrtke, najvećim dijelom rezultat izuzetno uspješne turističke sezone, ali i kvalitetnije razrade prodajne strategije.

Tako su u prvih devet mjeseci ukupni prihodi od prodaje iznosili 250,2 milijuna kuna, što je za 5,09 milijuna kuna bolji rezultat u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Posebno važnim ocjenjuju izvoz koji je, u razdoblju od siječnja do rujna 2012. godine u odnosu na isti period prošle godine, porastao 10%. Pritom se najveći rast bilježi u asortimanu vina od 39%, što je najvećim dijelom rezultat otvaranja novog tržišta u Kini kroz joint venture kompaniju s kineskim partnerom.

Iz tvrtke ističu kako je boljim planiranjem plasmana određene grupe proizvoda povećana kontribucija i ostvaren je veći prihod za 3% u odnosu na isti period prošle godine.

Istodobno, financijski rashodi su manji za 46,28%, odnosno za 26,1 milijuna kuna u odnosu na isti period 2011. godine, što je rezultat nastavka provođenja financijskog restrukturiranja putem reprogramiranja kreditnih obveza kod dvije poslovne banke s najvećim udjelom u ukupnim kreditnim obvezama društva, te redovnih podmirenja obveza prema poreznoj i carinskoj upravi, što znači i manje zatezne kamate.

“Zaključno, bitno je istaknuti da je Badel u smislu tržišnog pozicioniranja tijekom trećeg tromjesečja ove godine otvorio nove tržišne segmente i ostvario intenzivniju komunikaciju prema svim kupcima, pri čemu je posebna pozornost stavljena na HoReCa kanal distribucije, ali i na povećanje izvoznih kapaciteta kroz otvaranje joint venture kompanije u Kini”, navodi se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here