Badelov Korlat nagrađen na Međunarodnom natječaju u Italiji

53

korlat-merlot-2009-korlatcabernetsauvignon-2009-largeMeđunarodno natjecanje vina “Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet insieme” nagradilo kvalitetu Korlat vina

U talijanskom Bergamu od 18. do 20. listopada 2012. godine održano je 8. međunarodno natjecanje “Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet insieme” (Emocije iz svijeta – merlot i cabernet zajedno), specifično ocjenjivanje vina u kojima se vrednuju samo vina od sorata merlot i cabernet i njihove kupaže.

Pored enološkog ocjenjivanja, važan element u ovom natjecanju su, naravno, emocije koje svako vino izaziva kod ocjenjivača, dakle uzbuđenje koje ono prenosi na uživatelja.

Na natjecanju je sudjelovao i hrvatski proizvođač Badel 1862 čija su vrhunska vina Korlat Merlot 2009 i Korlat Cabernet Sauvignon 2009 osvojila zlatne medalje, priopćeno je iz te tvrtke.

Emozioni dal Mondo – Merlot e Cabernet insieme okupio je 213 uzoraka iz 20 zemalja koje je ocjenjivalo 70 ocjenjivača iz 30 zemalja svijeta.

“Vinima iz Korlata ovo je 19 priznanje dodijeljeno u zadnje dvije godine na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Berba 2009. tek je treća berba ove sorte vina koja se nalazi na tržištu”, navode iz Badela 1862.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here