Brendovi našeg djetinjstva: Halo, halo… Stani malo!

407

1978-franck-cipi-cips-sloganČipi čips, tanki listići krumpira prženi u ulju i posoljeni, nakon više od 30 godina postojanja, i dalje su jednako popularan međuobrok i grickalica za druženje koja je danas obogaćena raznim okusima i oblicima

Kada su zaposlenici Francka sa svojim suradnicima davne 1977. osmislili slogan “Halo, halo… Stani malo. Grickaj Čipi čips!“, vjerojatno nisu ni sanjali da će on živjeti toliko dugo, da će 30 i više godina kasnije biti jednako svjež, hrskav i šuškav.

Naravno, danas volimo ovaj slogan ne samo zbog toga što je toliko dobar, volimo ga najviše zato što nas vraća u mladost ili djetinjstvo. Volimo ga zato što budi nostalgiju, sa sobom nosi zvuk tih vremena i trenutaka kada smo bezbrižno grickali i ništa nije bilo tako teško kao danas.

Ili barem tako pamtimo. A te pozitivne emocije, koje slogan nosi u sebi, velika su stvar za jedan brend. Ipak, Čipi čips, omiljena hrvatska grickalica, svoj uspjeh ne duguje sloganu.

Iza njega stoje desetljeća ulaganja u proizvodnju i tehnološke kapacitete, desetljeća truda da se zadrže nekad postavljeni standardi, da se prate novi trendovi i da se uvijek zadovolji visoka razina kvalitete.

TRADICIJA I KVALITETA
Iza prvog hrvatskog čipsa stoji Franck, tvrtka s tradicijom dugom 120 godina. Povijest Francka započinje bilješkama njemačkog trgovca po imenu Johann Heinrich Franck, koji je cijelu priču o današnjem Francku započeo preradom cikorije.

Polazeći od toga da se samo zadovoljni potrošač vraća po proizvod, ovaj je vizionar svaki račun vlastoručno potpisivao rečenicom: “Trudit ću se da vas uvijek dobro uslužim!”.

S vremenom je od prerađivača cikorije nastala velika prehrambena industrija s bogatim asortimanom proizvoda unutar nekoliko prehrambenih kategorija. A otkad je 1978. započela proizvodnja prženja listića u ulju i Hrvati dobili svoj prvi čips, ovaj brend je postao prvi odabir potrošača i do danas zadržao poziciju tržišnog lidera i predvodnika kategorije.

Potvrda kvalitete Čipi Čipsa je i pravo korištenja znaka Hrvatske kvalitete za cijeli asortiman čipsa te činjenica da je Franckov Čipi Čips proizveden iz 100% domaćeg uzgoja krumpira.

RAZNI OKUSI I OBLICI
2012-franck-ultimate-super-hot-chiliDugi niz godina Čipi čips se na tržištu nudio u dva osnovna okusa izuzetno dobro prihvaćena od strane potrošača – čips s okusom paprike i slani čips. S vremenom, prateći svjetske trendove u ovoj kategoriji proizvoda te temeljem pažljivog ispitivanja želja i potreba domaćih potrošača, marka Čipi čips širi svoj asortiman.

Tako danas potrošači svoje neodoljive hrskavce mogu birati među raznim okusima i oblicima: od Paprike, preko Štapića slanih i Štapića s okusom paprike, Navijačkog čipsa, do premium linije Čipi čips Ultimate s četiri različita okusa. A ove godine asortiman je upotpunjen Čipi čipsom Maslac i novom linijom Čipi čips Tortilla koja dolazi u dva okusa, Slani i Nacho cheese.

Dok čekamo što nam novo sprema Čipi čips i uživamo u grickanju naših omiljenih okusa, možemo zaključiti samo da je Franck održao obećanje “Trudit ću se da vas uvijek dobro uslužim!”

ČIPI ČIPS VREMEPLOV
1978. – započinje proizvodnja prženih listića krumpira u ulju pod nazivom robne marke Čipi Čips
2002. – proširenje linije Čipi čips uvođenjem snack slanih štapića i štapića s okusom paprike. Razvoj linije nastavlja se i u godini koja slijedi, uvođenjem tzv. ravnog reza čipsa s okusom paprike.
2006. – lansiran navijački čips
2010. – portfelj marke se širi ekstenzijom My chipsa u niže pozicioniranom cjenovnom razredu i premium čipsa Ultimate koji dolazi u četiri različita okusa
2012. –  snack asortiman upotpunjuje se novim okusima kao što je čips s okusom maslaca, a lansirana je i nova linija proizvoda Čipi čips Tortilla

Brendovi našeg djetinjstva: Halo, halo… Stani malo!
Marketing, Franck

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here