Brionka dio europske priče na Euro gastro festu 2012

6

brionka-euro-gastro-festival-largeUz najveće hrvatske proizvođače hrane, pulska Brionka je sa svojom tradicionalnom Istarskom paštom sudjelovala na Euro Gastro Festivalu koji je održan na Trgu bana Jelačića u Zagrebu 5. listopada 2012. godine, izvijestili su iz tvrtke.

Brionka je na hrvatskom štandu zajedno sa Zigante tartufima pripremila “euro gastro lonac” iz kojeg su brojni posjetitelji, turisti i veleposlanici zemalja članica EU mogli kušati istarsku deliciju – Fuže s tartufima. Podijeljeno je više od 1000 gratis porcija, ističu iz Brionke.

Program pod nazivom “Euro Gastro Festival / Zagreb 2012. godine” održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i ministrice Vesne Pusić, te Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića.

Tom prigodom su se građani i posjetitelji imali priliku upoznati s gastronomijama svih 27 zemalja članica Europske unije, ali i gastronomijom Republike Hrvatske kao buduće 28. članice.

Projekt je realiziran pod sloganom “Svi za istim stolom”, kojim se simbolizira ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a što su pozdravili i brojni europski i svjetski turisti nazočni na manifestaciji. Isti će se Festival održati 9. svibnja 2013. godine u Berlinu.

“Brionka je prisutnošću na ovoj manifestaciji još jednom potvrdila visoku kvalitetu i prepoznatljivost proizvoda iz linije Istarska pašta koja u svom asortimanu nudi domaću paštu kao što su Fuži, Posutice, Šurlice, Fideline i Lazanje. Specifičnost tradicionalne istarske tjestenine Brionka leži u korištenju brašna od durum pšenice i brončanih kalupa za izradu pašte u proizvodnji što joj daje karakterističnu mat boju i reljefnu površinu te omogućava bolje upijanje raznih umaka. Sva tjestenina se proizvodi po tradicionalnoj recepturi”, navode iz tvrtke.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here