Godišnji promet dm-a porastao na 1,94 milijarde kuna

64

dario-klemar-gordana-picek-mirko-mrakuzic-ana-fostac-krilcicDrogerijski lanac dm u protekloj je poslovnoj godini, koja za tu tvrtku počinje 1. listopada, a završava 30. rujna, ostvario ukupni promet u iznosu od 1,94 milijarde kuna, što je porast od 4,3 posto u odnosu na prethodnu godinu kada je ukupni promet iznosio 1,86 milijardi kuna, rekao je Mirko Mrakužić, direktor dm-drogerie markt Hrvatska, na današnjem predstavljanju poslovnih rezultata u Zagrebu.

Dobit nakon oporezivanja dm-a, prema njegovim riječima, u protekloj poslovnoj godini bit će na razini prethodne i iznosit će oko 75 milijuna kuna.

U poslovnoj godini 2011./2012. dm je zadržao vodeću poziciju na ukupnom tržištu drogerijskog asortimana povećavši svoj udio na 26,53 posto, kazao je te dodao kako u prodavaonicama dm-a svakoga dana kupuje 78 tisuća kupaca.

dm je u tom periodu investirao više od 48 milijuna kuna, pri čemu je najveći dio uložen u otvaranje novih prodavaonica kojih je u Hrvatskoj danas ukupno 145.

U protekloj poslovnoj godini otvoreno je 58 novih radnih mjesta, tako da danas dm zapošljava 1.181 djelatnika, kazao je Mrakužić. U idućoj godini dm planira investirati 55 milijuna kuna u otvaranje 10 novih prodavaonica te obnovu 15-ak postojećih.

“Poslovni rezultati dm-a u protekloj poslovnoj godini velikim su dijelom rezultat naše posvećenosti ulaganju u zajednicu u kojoj poslujemo. S obzirom na to da je dm prisutan u 59 hrvatskih gradova, bitno nam je doprinijeti razvoju zajednica u kojima živimo i radimo. Zbog toga smo ove godine donirali više od 1,7 milijuna kuna, a građanima smo poklonili i niz ekoloških projekata u sklopu dm green city projekta”, naglasio je Mrakužić.

Tvrtka dm Hrvatska dio je dm grupe koja je osnovana 1973. godine u Njemačkoj. Tvrtka je prisutna u Austriji, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Rumunjskoj, Bugarskoj, Makedoniji i Hrvatskoj. Grupa zapošljava blizu 44 tisuće djelatnika, ima oko 2.700 prodavaonica i ostvaruje godišnji promet od 6,87 milijardi eura.

Tvrtka dm u Hrvatskoj osnovana je 1994. godine, a prva prodavaonica otvorena je 1996. godine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here