Heineken preuzeo singapursku pivovaru

8

tiger-pivo-midiNizozemska pivovara očekuje da će nakon preuzimanja više od polovice operativne dobiti ostvarivati na brzorastućim tržištima

Dioničari azijskog trgovačkog društva Fraser & Neave prihvatili su u petak prodaju 39,7-postotnog vlasničkog udjela u singapurskoj pivovari Asia Pacific Breweries (APB) nizozemskom Heinekenu, koji će tako postati 95-postotni vlasnik singapurske pivovare.

Singapursko poduzeće vlasnik je u Aziji vrlo popularne pivske marke Tiger, a proizvode i pivo Heineken za azijsko tržište. Nizozemci su objavili da je povećanje vlasničkog udjela u APB-u u skladu s njihovom strategijom rasta na tržištima koja se brzo razvijaju.

Izvršni direktor Heinekena Jean-Francois van Boxmeeer rekao je da Heineken u regiji ima vrlo ambiciozne planove. Tržištu kvalitetnog piva, kojem pripadaju Heineken i Tiger, predviđa se u Kini do 2020. godine rast od 12 posto. Nakon preuzimanja nizozemska pivovara će oko 55 svoje operativne dobiti ostvarivati na brzorastućim tržištima. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here