Heineken preuzeo singapursku pivovaru

tiger-pivo-midiNizozemska pivovara očekuje da će nakon preuzimanja više od polovice operativne dobiti ostvarivati na brzorastućim tržištima

Dioničari azijskog trgovačkog društva Fraser & Neave prihvatili su u petak prodaju 39,7-postotnog vlasničkog udjela u singapurskoj pivovari Asia Pacific Breweries (APB) nizozemskom Heinekenu, koji će tako postati 95-postotni vlasnik singapurske pivovare.

Singapursko poduzeće vlasnik je u Aziji vrlo popularne pivske marke Tiger, a proizvode i pivo Heineken za azijsko tržište. Nizozemci su objavili da je povećanje vlasničkog udjela u APB-u u skladu s njihovom strategijom rasta na tržištima koja se brzo razvijaju.

Izvršni direktor Heinekena Jean-Francois van Boxmeeer rekao je da Heineken u regiji ima vrlo ambiciozne planove. Tržištu kvalitetnog piva, kojem pripadaju Heineken i Tiger, predviđa se u Kini do 2020. godine rast od 12 posto. Nakon preuzimanja nizozemska pivovara će oko 55 svoje operativne dobiti ostvarivati na brzorastućim tržištima. (Bankamagazin)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *