Hrvatski projekt najbolji “startup” u Europi

55

Monolith Group OU, kompanija u estonsko-hrvatskom vlasništvu, u rujnu je odabrana za najbolji “startup” projekt u Europi od strane Microsofta.

monolithTvrtka je osmislila Monolith, inovativni uređaj koji će po prvi puta omogućiti oglašivačima da u “offline” kanalima u stvarnom vremenu raspolažu s podacima o primijećenosti njihovog oglasa.

Interaktivan display koji, koristeći Microsoft kinetičku tehnologiju, reagira na pokret ili podražaj čovjeka te ga čini aktivnim sudionikom samog oglasa, ujedno u stvarnom vremenu daje oglašivačima informaciju o efikasnosti njihove poruke.

Iza ove sjajne priče stoji šest mladih i entuzijastičnih inovatora na čelu s direktorom te ujedno i vlasnikom Monolith Group OU, Martinom Biračem, koji se već nekoliko puta  kroz brojne projekte, poput Xclaim oglašavanja, dokazao kao osoba koja odlično prepoznaje potrebe tržišta te ih povezuje sa suvremenom tehnologijom 21. stoljeća.

“Velika nam je čast što je kompanija poput Microsofta po prvi puta prepoznala vrijednost jednog hrvatskog projekta i na kratko nas svrstala u sam vrh europskih tehnoloških kompanija”, istaknuo je Birač.

Inovativan Monolith uređaj koristi kinetičku Microsoft tehnologiju koja reagira na podražaj, odnosno pokret, što omogućava vlasnicima interaktivnog displaya da grade svoje oglase na vrlo kolaborativan način.

martin-biracPotrošači tako po prvi puta imaju mogućnost postati aktivnim sudionicima marketinških kampanja u offline oglašavanju.

Od sada možemo očekivati izloge trgovina na kojima će se pojavljivati slike prolaznika uz interaktivan sadržaj ili poruke. Jedina granica Monolith uređaja je ljudska kreativnost.

Druga vrlo važna karakteristika Monolith uređaja je obrada podataka u stvarnom vremenu, koja je dostupna korisniku u bilo koje doba i na bilo kojem mjestu uz korištenje internet konekcije.

Jednom postavljen hardver osigurat će oglašivaču točne informacije o tome koliko je ljudi vidjelo njegov oglas, koliko se dugo zadržalo ispred njega te kakve je reakcije izazvao kod ciljanih skupina na ponuđenu poruku.

Prelazak na “Cloud” tehnologiju te implementacija rješenja na Windows Azure platformu omogućuje korisnicima brojne nove benefite – pojeftinjenje usluge, povećani kapacitet obrade podataka te veću sigurnost prikupljenih informacija – što sve zajedno čini Monolith komercijalnim proizvodom.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here