Jamnica zaradila 31 posto više nego lani

33

jamnica-sv-jana-ftdProizvođač mineralnih i izvorskih voda te bezalkoholnih pića tvrtka Jamnica, iz sastava koncerna Agrokor, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 136,4 milijuna kuna neto dobiti, što je rast u odnosu na isto lanjsko razdoblje za 31 posto, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Jamnice u devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 1,06 milijardi kuna, i veći su za sedam posto nego u istom razdoblju prošle godine.

Pritom su prihodi od prodaje povećani za 4,8 posto, na 986,8 milijuna kuna.

Jamnica je u prvih devet mjeseci prema istom lanjskom razdoblju povećala ukupne rashode za četiri posto, na 907,26 milijuna kuna i to najvećim dijelom zbog rasta cijena sirovina, repromaterijala i energije.

Iz Jamnice u objašnjenjima poslovnih rezultata navode da je tvrtka i u 2012. nastavila s ulaganjima u razvoj novih proizvoda i poboljšanje postojećih.

Također napominju kako stalnim kontaktima s kupcima i dobavljačima upravljaju rizikom likvidnosti te osiguravaju dostatna financijska sredstva za podmirenje svojih obveza. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here