Ledo povećao dobit više od 6 posto

60

Tvrtka Ledo, iz sastava Agrokor koncerna, u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila 118,4 milijuna kuna neto dobiti, što je 6,2 posto viša dobit nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća Leda objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Dobit prije oporezivanja iznosi 130,1 milijun kuna i povećana je 4,5 posto, a u pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi da je taj rast rezultat provedenih racionalizacija u poslovanju.

Ukupni prihodi Leda ostvareni su u iznosu od 996,9 milijuna kuna i smanjeni su za 0,64 posto u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, dok su ukupni rashodi smanjeni za 1,4 posto, na 866,8 milijuna kuna.

Poslovni prihodi Leda u prvih su devet mjeseci ove godine iznosili 975,6 milijuna kuna i smanjeni su za 0,8 posto.

Uprava u međuizvještaju navodi kako su poslovni prihodi u tromjesečju pali za jedan posto, a što je uzrokovano padom izvoza koji se odnosi na izvoz u Ledove kompanije u inozemstvu. Naime, Ledove kompanije kćeri u inozemstvu ove godine samostalno vrše nabavu trgovačke robe, objašnjava Uprava.

Također navodi kako se naplata potraživanja od kupaca odvijala prema planovima naplate čime je omogućeno podmirenje obveze prema dobavljačima te nesmetan proces nabave potrebnih sirovina i usluga za nesmetan proces proizvodnje. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here