Mettler Toledo: Povećanje učinkovitosti, olakšavanje održavanja

11

mettler-toledo-remote-services-teegschwendnermidiTeeGschwendner koristi Remote Services tvrtke Mettler Toledo

Putem Remote (daljinskog) servisa Mettler Toledo pruža paket udaljenih rješenja, od dijagnoze problema do preventivnog održavanja.

Koristeći daljinski servis, tvrtka TeeGschwendner, koja se bavi prodajom čaja na malo, može s jednog mjesta upravljati opremom za vaganje u svim svojim trgovinama i osigurati da su uređaji uvijek ažurni, priopćeno je iz Mettler Toleda.

Zahvaljujući napretku u tehnologiji i mrežnoj povezanosti vaga, danas je moguće brojne aktivnosti redovnog održavanja – od ažuriranja sustava i testiranja funkcionalnosti do popravaka – obaviti udaljeno. To je dovelo do značajnog smanjenja održavanja na licu mjesta potrebnog za normalan rad vaga.

“Koristeći Remote servis za rješenje tehničkih problema štedimo dragocjeno vrijeme za naše klijente”, kaže Thorsten Mahr, voditelj tima u Centru za savjetovanje o vagama tvrtke Mettler Toledo u Njemačkoj.

TeeGschwendner: Paket usluga po mjeri
Jedan od klijenata koji koristi Remote servis je TeeGschwendner, tvrtka iz grada Meckenheima koja se bavi prodajom čaja, a čijih više od 120 trgovina diljem Njemačke ima vage Mettler Toledo.

“Tvrtka TeeGschwendner shvatila je da je Remote servis idealno rješenje za upravljanje opremom za vaganje s jednog središnjeg mjesta te povećanje vremena rada svakog uređaja”, kaže Mahr.

mettler-toledo-remote-services-midiTrgovci na malo mogu birati iz bogate ponude usluga i stvoriti paket usluga koji je u skladu s njihovim potrebama te tako postići bezbolno uvođenje daljinskog servisa u postojeće postupke podrške. Tvrtka TeeGschwendner iskoristila je tu fleksibilnost i stvorila vlastitu službu za podršku; pruža interne odgovore na upite upućene telefonom, a zahtjeve prosljeđuje Servisnom centru Mettler Toledo kada je to potrebno.

Pregled usluga

Remote servis obuhvaća različite usluge, od upravljanja vagama, dijagnostike, popravka i preventivnog održavanja:
· Mettler Toledo može, u skladu sa zahtjevima klijenta, provesti ažuriranje softvera i druge postupke. Promjene poput novog izgleda zaslona za zaposlenike ili ispisivanja novog logotipa na račune mogu se odjednom primijeniti na sve grane.
· U situacijama u kojima je potrebna podrška, zaposleni u prodaji mogu brzo dobiti pomoć aktiviranjem alarmnog ključa Remote servisa koji se nalazi na zaslonu vage. Stručnjaci tvrtke Mettler Toledo u Centru za podršku za trgovine mogu popraviti veliki postotak svih tehničkih problema udaljenim putem, izravno ili putem mreže.
· Preventivno održavanje uključuje neprestano nadziranje određenih parametara radi prepoznavanja potencijalnih problema – poput istrošene jedinice pisača ili ovjere koja uskoro ističe – prije nego se dogode. Servisni centar Mettler Toledo tada može poduzeti potrebne korake na vrijeme.

Zajamčena sigurna veza

Radi jamčenja sigurne udaljene veze i omogućavanja udaljenog pristupa kada je potrebna podrška, na svakoj je vagi instaliran softverski modul InTouchSM Agent. U slučaju tehničkih problema, članovi tima za podršku tvrtke Mettler Toledo se spajaju na vagu putem sigurnog poslužitelja.

“Unaprijed blisko surađujemo sa svakim klijentom da bismo jasno odredili podatke koje smije vidjeti naš tim za podršku. Nikad nemamo pristup cijenama, podacima o stavkama i slično”, pojasnio je Mahr. Radi dodatnog osiguravanja podataka, Mettler Toledo šalje podatke samo putem sigurnih veza i poslužitelja.

Remote servis tvrtke Mettler Toledo dostupan je za sve vage iz linije UC3 i UC Evo, a u manjoj mjeri i za vage linije bC i rješenja za etikete ETICA.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here