Švicarski Kühne & Nagel povećao dobit i prihode

23

kuehne-nagel-zgrada-midiŠvicarski logistički koncern Kühne & Nagel izvijestio je o rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju, što se pripisuje većem obujmu pomorskog i zračnog prijevoza roba i intenzivnijem upravljanju troškovima.

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) uvećana je za 3,1 posto, na 233 milijuna švicarskih franaka. Prihodi su uvećani na 4,45 milijardi franaka, s 3,96 milijardi franaka u lanjskom trećem tromjesečju, pokazuju poslovni rezultati.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci prihodi su porasli za šest posto, na 15,47 milijardi franaka, dok je EBITDA u iznosu 687 milijuna franaka bila manja za 5,6 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

U jednoj od najvećih svjetskih logističkih tvrtki, prisutnoj u više od 100 zemalja, uključujući i Hrvatsku, i s više od 63 tisuće zaposlenih, iskazuju optimizam glede zacrtanih godišnjih rezultata poslovanja.

“Poboljšanje rezultata u trećem tromjesečju ulijeva nam pouzdanje da ćemo postići zacrtanu profitabilnost u cijeloj 2012. godini. Intenzivirano upravljanje troškovima, paralelno kontinuiranom poboljšanju usluga klijentima, bit će temelj za profitabilni rast”, izjavio je izvršni direktor kompanije Reinhard Lange. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here