Švicarski Kühne & Nagel povećao dobit i prihode

kuehne-nagel-zgrada-midiŠvicarski logistički koncern Kühne & Nagel izvijestio je o rastu prihoda i dobiti u trećem tromjesečju, što se pripisuje većem obujmu pomorskog i zračnog prijevoza roba i intenzivnijem upravljanju troškovima.

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) uvećana je za 3,1 posto, na 233 milijuna švicarskih franaka. Prihodi su uvećani na 4,45 milijardi franaka, s 3,96 milijardi franaka u lanjskom trećem tromjesečju, pokazuju poslovni rezultati.

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci prihodi su porasli za šest posto, na 15,47 milijardi franaka, dok je EBITDA u iznosu 687 milijuna franaka bila manja za 5,6 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

U jednoj od najvećih svjetskih logističkih tvrtki, prisutnoj u više od 100 zemalja, uključujući i Hrvatsku, i s više od 63 tisuće zaposlenih, iskazuju optimizam glede zacrtanih godišnjih rezultata poslovanja.

“Poboljšanje rezultata u trećem tromjesečju ulijeva nam pouzdanje da ćemo postići zacrtanu profitabilnost u cijeloj 2012. godini. Intenzivirano upravljanje troškovima, paralelno kontinuiranom poboljšanju usluga klijentima, bit će temelj za profitabilni rast”, izjavio je izvršni direktor kompanije Reinhard Lange. (H)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *