TestiRaj: Novi oblik istraživanja tržišta

19

Pod nazivom testiRaj od listopada 2012. godine u Hrvatskoj je otvorena prva online trgovina za testiranje proizvoda.

testiraj-print-screen-largeZa sudjelovanje u testiranju proizvoda korisnici se trebaju, putem prijavnice na www.testiraj.com.hr, uključiti u tim testera te potom odabiru željeni proizvod za testiranje (najčešće prehrambeni ili kozmetički) koji onda stigne na kućnu adresu. Nakon korištenja proizvoda ispuni se upitnik i rezultati se potom analiziraju.

“Cilj testiRaj koncepta je uključiti potrošača u stvaranje proizvoda koje on želi te ciljanih marketinških kampanja budući da su se proizvodi koji su kreirani prema željama potrošača pokazali iznimno uspješnima. Ovaj način istraživanja tržišta se naziva tryvertising (eng. try + advertising), što u principu znači da potrošač proizvode koje testira plaća svojim mišljenjem, ali istodobno pokreće i promociju šireći svoje mišljenje prijateljima i poznanicima”, pojašnjavaju iz tvrtke Sofis Savjetovanje, vlasnika portala.

Dodaju pritom kako, za razliku od dosadašnjih metoda koje su funkcionirale na način “napraviš nešto, dobiješ poklon”, u ovom slučaju se najprije dobije poklon, a onda je na temelju tog iskustva potrebno označiti nekoliko odgovora i olakšati posao onima koji su zaduženi za komunikaciju s potrošačima. Tim načinom su zadovoljni i kupci, ali i proizvođači, kažu u tvrtki.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here