Tržišta u razvoju potakla rast Nestléa

11

nestle-upravna-zgrada-largeSnažan rast na tržištima u razvoju pomogao je švicarskom proizvođaču prehrambenih namirnica i napitaka Nestleu da u prvih devet mjeseci ove godine poveća prihode za 11 posto u odnosu na prošlu godinu.

Grupa sa sjedištem u Veveyu u četvrtak je objavila da su joj prihodi u razdoblju do kraja rujna porasli na 67,6 milijardi švicarskih franaka.

Pritom je Nestle na tržištima u nastajanju povećao prihode 11,7 posto a na razvijenim tržištima za 2,4 posto i sada očekuje da će u ovoj godini ostvariti stopu organskog rasta od 6,1 posto.

Nestle je uspio povećati prihode usprkos slabom svjetskom gospodarstvu koje pritišće kronična dužnička kriza u Europi i spori američki rast. Potvrdili su i prognozu za cijelu godinu, unatoč teškim uvjetima trgovanja.

“Sačuvali smo rast na razvijenim tržištima gdje je konkurencija žestoka, i to unatoč općoj gospodarskoj slabosti i niskoj razini povjerenja potrošača”, konstatirao je izvršni direktor Nestlea Paul Bulcke. Dodao je da uspjeh na manje razvijenim tržištima tvrtka zahvaljuje “širenju pristupnih kanala tržištu i obogaćivanju ponude proizvoda”.

Zahvaljujući tome ali i smanjenim troškovima sirovina Nestle može potvrditi prognozu za cijelu godinu, zaključuje Bulcke. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here