Vinko Barišić imenovan direktorom tvornice čarapa Jadran

93

Nadzorni odbor Jadran tvornice čarapa prihvatio je prošli tjedan ostavku Vinka Barišića na mjesto člana Nadzornog odbora Društva, obavijestili su iz tvrtke Zagrebačku burzu.

Na istoj sjednici NO je imenovao Barišića na mjesto člana uprave direktora Društva na mandat od četiri godine počevši od 3. studenog. Barišić je u NO bio član u mirovanju te već duže vrijeme obavlja funkciju direktora društva koja je sada i službeno potvrđena.

Predsjednik NO je Kuzman Marasović, a funkciju zamjenice obavlja Vera Mateša.

U prva tri kvartala ove godine tvrtka je od prodaje uprihodila 42,8 milijuna kuna što je 3 posto manje nego u istom razdoblju lani. Izvoz trgovačkih marki je za 18 posto veći, dok je izvoz brenda Jadran zabilježio pad od 36 posto najvećim djelom uslijed smanjenja prodaje na slovenskom tržištu od ukupno 49 posto.

Najveći porast prodaje na zabilježen je na tržištu Švicarske rastom prodaje kupcu COOP te pozicioniranjem u trgovački lanac Migros. U odnosu na isto razdoblje 2011. godine ostvarena prodaja na tom je tržištu veća za 1,2 milijuna kuna i iznosi 2,4 milijuna kuna. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here