Ikea nije odustala od Srbije

24

Kompanija Ikea nije odustala od investicije u Srbiji iako ima poteškoća oko početka gradnje zbog kompliciranih i nejasnih administrativnih procedura, javlja agencija Beta.

Menadžerica za odnose s javnošću Ikee u Srbiji Milena Vujičić kazala je da je ta kompanija već više od godinu dana spremna započeti realizaciju investicije, ali da ne mogu krenuti dok ne dobiju dozvole.

“Plan investicija u robne kuće Ikea u Srbiji nije promijenjen. Ikea prije svega želi otvoriti prvu robnu kuću u Beogradu, a dugoročni planovi uključuju još potencijalno četiri lokacije u Srbiji”, kazala je Vujičić.

Ona je istaknula kako Ikea ima jasne planove na tržištima jugoistočne Europe koji su oduvijek podrazumijevali otvaranja robnih kuća u Hrvatskoj, Rumunjskoj, Sloveniji i Srbiji.

“Ti planovi su nezavisni i samim tim ne utječu jedan na drugi niti međusobno konkuriraju”, kazala je glasnogovornica Ikee u Srbiji.

Vujičić je podsjetila da je očekivana ukupna investicija u otvaranje robnih kuća u Srbiji 250 milijuna eura te kako je po planu predviđeno direktno zapošljavanje oko 1500 djelatnika.

Još nekoliko tisuća ljudi, dodala je, bilo bi indirektno zaposlenih tijekom projekata izgradnje i kasnijeg održavanja robnih kuća. Prema njenim riječima, početak gradnje ovisit će o učinkovitosti rješavanja pitanja konverzije zemljišta i dobivanja dozvola.

“Mi smo spremni već duže vrijeme i možemo već sutra ‘zabiti’ prvu lopatu u zemlju”, kazala je Vujičić dodajući kako su predstavnici Ikee u stalnom kontaktu s predstavnicima lokalnih i državnih vlasti i da je suradnja na dobrom nivou.

“Očekujemo prije svega što efikasnije rješavanje problema konverzije zemljišta što je osnovni preduvjet pokretanja projekta. Nakon toga ostaje pitanje dobivanja lokacijske, građevinske i svih ostalih relevantnih dozvola u što kraćem roku, u okviru zakonskih normi”, kazala je Vujičić. (Beta)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here