Lidl i Caritas pokrenuli nacionalnu humanitarnu akciju

14

Predstavnici trgovačkog lanca Lidl i Hrvatskog Caritasa danas su u Lidlovoj trgovini u Novom Zagrebu najavili početak humanitarne akcije naziva “Pomozimo zajedno – pomagati je lako!”, kojoj je cilj pomoći najsiromašnijim obiteljima prikupljanjem osnovnih prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština, priopćeno je iz Lidla.

Akcija će se u sljedeća četiri tjedna provoditi diljem Hrvatske pa će se tako proizvodi za obitelji u potrebi prikupljati u svim Lidlovim trgovinama.

Otvorenju akcije prisustvovali su predstavnik Hrvatskog Caritasa Boris Peterlin, ravnateljica Caritasa Zagrebačke nadbiskupije časna sestra Jelena Lončar i voditeljica odnosa s javnošću Lidla Lana Jugo.

Predstavnici su akciju simbolično otvorili donacijom prvih proizvoda za siromašne, a uputili su i poziv svim ljudima dobre volje da se u ovu akciju uključe prema svojim mogućnostima.

“Za Hrvatski Caritas, koji već 10 godina provodi akciju za pomoć obiteljima u potrebi, ova je suradnja s Lidlom ohrabrenje jer potvrđuje da mreža dobra u Hrvatskoj postaje sve gušća i da svaka društveno odgovorna tvrtka ovdje može pronaći svoje mjesto i dati primjeren doprinos. Svi su se biskupijski Caritasi u Hrvatskoj uključili u akciju ‘Pomagati je lako’ pa očekujemo da će prikupljeni proizvodi najkraćim putem stići upravo do onih obitelji kojima su u ovo predbožićno vrijeme konkretna pomoć, ali i nada koja proizlazi iz spoznaje da nisu sami, najpotrebniji”, poručili su iz Hrvatskog Caritasa.

Ova hvalevrijedna akcija trajat će od 15. studenog do 14. prosinca, a kupci će u tom razdoblju imati priliku pomoći najsiromašnijim obiteljima kupnjom proizvoda koje će odlagati na za to predviđeno mjesto na izlazu iz svih Lidlovih trgovina.

Proizvodi koje su Lidl i Caritas označili kao najpotrebnije su trajno mlijeko, brašno, riža, tjestenina, tekući sapun te deterdžent za pranje rublja. Prikupljene proizvode u Lidlovim trgovinama preuzimat će Caritas i usmjeriti ih najsiromašnijim obiteljima.

Humanitarna akcija “Pomozimo zajedno – pomagati je lako!” održana je i prošle godine u Lidlovim trgovinama na području grada Zagreba. U samo četiri tjedna trajanja akcije, Lidl i više od 10.000 kupaca, donirali su zajedno više od 4000 pakiranja raznih proizvoda koji su bili usmjereni štićenicima Caritasove kuće u Vukomercu.

Obzirom na veliki prošlogodišnji uspjeh, Lidl i Caritas odlučili su zajedničku akciju podignuti na nacionalnu razinu kako bi se pomoglo znatno većem broju obitelji u potrebi, ističe se u priopćenju Lidla.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here