Maroša: Mercator se povlači iz Bugarske i Albanije

34

U slovenskom trgovcu procjenjuju kako na ova dva tržišta u kratkoročnom razdoblju nemaju preduvjeta za ostvarenje većih tržišnih udjela

Član Uprave Mercator Grupe Igor Maroša u novoj ekipi, koja je u lipnju preuzela vođenje slovenskoga trgovačkog lanca, ima zadaću brinuti se za slovensko i hrvatsko tržište.

U Mercator je došao iz konzultantske kuće A. T. Kearney, a ima dugogodišnje iskustvo s Mercatorom i trgovinskim sektorom. Glavni je zadatak nove uprave preokrenuti negativne trendove u poslovanju koji su u devet ovogodišnjih mjeseci rezultirali gubitkom od 22 milijuna eura.

Dok se prošla uprava Mercatora na čelu sa Žigom Debeljakom aktivno protivila prodaji Mercatora, konkretno Agrokoru, nova garnitura zauzela je neutralno stajalište.

U razgovoru za tjednik Lider Maroša je istaknuo kako Mercator Grupa do 2016. planira ostvariti četiri posto EBIT marže, što znači 77 milijuna eura dobiti.

Kao ključnu promjenu naveo je da će se Grupa u idućem razdoblju usredotočiti na osnovnu djelatnost na pet glavnih tržišta: Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Srbiju i Crnu Goru.

“Izlazimo iz Bugarske i Albanije jer smo procijenili da u kratkoročnom razdoblju nemamo preduvjeta za ostvarenje većih tržišnih udjela”, rekao je Maroša. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here