Potrošači kreirali 40.000 sladoleda u sklopu Ledonardo projekta

51

Prije tri tjedna Ledo je pokrenuo inovativan projekt Ledonardo u kojem potrošači po prvi puta imaju priliku sami kreirati svoj omiljeni sladoled koji će se uistinu i proizvesti te ponuditi tržištu u proljeće 2013. godine.

Prema zadnjim podacima web statistike potrošači su osmislili više od 40.000 sladoleda od kojih mnogi nose maštovita i vrlo aktualna imena iz javnog života, izvijestili su iz Leda.

Zahvaljujući Ledonardo ludnici i velikom interesu za stvaranje individualiziranog sladoleda, trenutnih 34.446 korisnika dali su uvid u sladoledne preferencije hrvatskog stanovništva.

Statistika na dan 8. studenog potvrdila je ono o čemu se već dugo šuška u kuloarima ljubitelja sladolednih poslastica – čokolada je definitivni pobjednik kada je u pitanju odabir najdražih okusa, potencijalnih nositelja titule Ledonardo. Na temelju podataka s Ledonardo web stranice, možemo zaključiti kako su Hrvati prava “čoko” nacija.

Kad zbrojimo tri varijante čokoladnog okusa – čokolada, bijela čokolada i mliječna čokolada, čak 18.132 puta korištena je upravo čokolada u različitim sladolednim kombinacijama.

Nakon svima omiljene čokolade, na ljestvici najpopularnijih okusa slijede karamela s 3618 odabira, jagoda s 3579 odabira, vanilija s 3266 odabira, banana s 3209 odabira, butter keks s 3119 odabira, borovnica s 2449 odabira i višnja s 2188 odabira.

Uz svima dobro poznate okuse koji se ujedno nalaze i na top ljestvici najtraženijih, u sladolednim kombinacijama maštovitih izumitelja, prisutne su i egzotične arome poput papaje, pekan oraha, đumbira, limete, marakuje i mnogih drugih.

Do 15. studenog svi kreativci i avanturisti imaju još vremena kreirati svoj omiljeni sladoled na web stranici www.ledonardo.hr te postati Ledonardo – sladoledni genijalac, čija će se ledena poslastica proizvesti i ponuditi hrvatskom tržištu, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here