Prihodi Peveca u osam mjeseci 436 milijuna kuna

65

Trgovački lanac Pevec u prvih je osam mjeseci ove godine ostvario 436 milijuna kuna prihoda, a očekuje se do će do kraja 2012. prihodi narasti na blizu 700 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Peveca.

Prihodi su ove godine narasli oko 10 posto u odnosu na 2011. godinu, a u Pevecu, koji danas zapošljava 884 radnika, očekuju da će se taj trend nastaviti do kraja ove godine.

Prihodi su u prošloj godini iznosili 614 milijuna kuna, a dobit oko 10 milijuna kuna.

Iz Peveca su danas izvijestili i da je odlukom Glavne skupštine Peveca d.d., koja je održana 31. listopada, dana naknadna suglasnost na odluke stečajnog upravitelja donesene u svojstvu Glavne skupštine dioničkog društva tijekom trajanja stečajnog postupka i postupka preoblikovanja društva u dioničko društvo, i to odluke o usvajanju Statuta dioničkog društva Pevec d.d. te odluke o izboru Nadzornog odbora dioničkog društva Pevec d.d.

Glavna skupština je donijela i odluku da se za revizora društva Pevec d.d. za 2012. imenuje ovlaštena revizorska tvrtka BDO Croatia iz Zagreba.

Na sjednici Glavne skupštine predsjednik Uprave društva podnio je izvješće o stanju društva i kretanju poslova tijekom 2012. godine, u razdoblju od dana upisa dioničkog društva u sudski registar do dana održavanja sjednice Glavne skupštine, a izvješće o obavljenom nadzoru nad vođenjem poslova u tom razdoblju podnio je Nadzorni odbor.

Na sjednici Glavne skupštine predsjednik Uprave društva podnio je izvješće o stanju društva i kretanju poslova društva tijekom 2012. godine, u razdoblju od dana upisa dioničkog društva u sudski registar do dana održavanja sjednice Glavne skupštine kao i izvješće o stjecanju vlastitih dionica dioničkog društva tijekom postupka upisa dionica kao nematerijaliziranih vrijednosnih papira kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Također, Nadzorni odbor je Glavnoj skupštini podnio izvješće o obavljenom nadzoru nad vođenjem poslova Peveca d.d. u razdoblju od dana preoblikovanja društva u dioničko društvo do dana saziva sjednice Glavne skupštine.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here