Hrvoje Kolarić novi član Uprave Podravke

123

Na današnjoj sjednici Nadzornog odbora Podravke, na prijedlog predsjednika Uprave Zvonimira Mršića, odlučeno je da se Uprava proširi novim članom.

Kako su izvijestili iz kompanije, Hrvoje Kolarić imenovan je članom Uprave u cilju jačanja farmaceutskog dijela poslovanja Grupe Podravka i boljeg korištenja sinergije prehrambenog i farmaceutskog segmenta poslovanja.

Kolarić je diplomirao 1998. na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a 2011. stekao je i titulu magistra poslovnog upravljanja (Master of Business Administration), na IEDC Bled.

Bio je direktor BMS Pharmaceuticalsa, potom direktor PharmaSwiss d.o.o. Hrvatska, menadžer u predstavništvu Bristol – Mayers Squibb-a za Hrvatsku te BiH, a potom menadžer za alergološke i respiratorne proizvode u predstavništvu Schering Plough u Hrvatskoj. Na mjesto člana Uprave Belupa imenovan je u svibnju 2005., a ove je godine imenovan predsjednikom Uprave Belupa.

Na sjednici je dana suglasnost na plan poslovanja Grupe za sljedeću godinu te strategiju za naredno petogodišnje razdoblje u kojima je naglasak na povećanju operativne efikasnosti poslovanja, profitabilnom rastu, uz dodatno snaženje pozicije na domaćem te ključnim inozemnim tržištima.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here