Iz Leda pojasnili zašto je ulaganje u kompaniju dobar potez

43

Uprava Leda želi objediniti cjelokupnu vlasničku strukturu Agrokora u segmentu sladoleda i smrznute hrane te postati regionalni lider u industriji sladoleda i smrznute hrane, poručili su iz Leda.

Kako bi proveli ovu transakciju Ledo razmatra dokapitalizaciju s ciljem korištenja sredstava za preuzimanje kompanija Frikom (Srbija) i Ledo Podgorica d.o.o. (Crna Gora) od Agrokora, kažu iz kompanije u prezentaciji svog nauma investitorima.

Ledo vrednuje navedene kompanije na 908,2 milijuna kuna, od čega 100% udio u Frikomu vrednuje 758,1 milijun kuna, a 100% udio u Ledo Podgorici vrednuje 150,1 milijun kuna (procjena vrijednosti vlasničkog kapitala unutar je raspona vrijednosti vlasničkog kapitala procijenjenog od strane nezavisnog procjenitelja Ernst & Young).

Preuzimanjem ovih kompanija Ledo bi dobio izloženost tržištima sa značajnim potencijalom rasta čime bi se stvorili preduvjeti za stvaranje dodane vrijednosti za dioničare, kažu iz kompanije.

Ledo razmatra dokapitalizaciju od strane kvalificiranih ulagatelja izdavanjem najviše 93.750 novih redovnih dionica po cijeni ne manjoj od 8 kuna po dionici.

Po izvršenoj dokapitalizaciji planiraju uvrstiti dionice u Službeno tržište Zagrebačke burze, čime se u kombinaciji s ulaskom kvalificiranih investitora u vlasničku strukturu očekuje povećanje likvidnosti dionice na tržištu.

Kao razloge za investiranje navode snagu brenda, činjenicu da je Ledo lider na tržištima Hrvatske, Slovenije, BiH te Crne Gore, jedinstvenu panregionalnu distributivnu mrežu za sladoled i smrznutu hranu, visoku profitabilnost te snažan potencijal rasta. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here